Ongedierte plagen in Nederland

We genieten ontzettend van de stijgende temperaturen en de uitlopende bomen, helaas komt hier ook altijd iets vreselijks bij, namelijk ongedierte. Door de stijgende temperaturen over de hele wereld hebben we nu meer last dan ooit van insecten plagen en het wordt ieder jaar erger. We moeten steeds meer gaan oppassen voor teken, die onze lichte winters gemakkelijk overleven en zich hebben vermeerderd als konijnen.

De eikenprocessierups

Maar niet alleen teken zijn plagen waar wij, onze dieren en onze planten voor moeten uitkijken. We hebben ook nog de eikenprocessierups. Ze kunnen je te grazen nemen als je op een zonnige dag nietsvermoedend onder een eikenboom loopt tijdens je wandeling. Maar als je een eikenboom in de tuin hebt is het nog gevaarlijker.

Deze rotzakken brengen ernstige irritaties met zich mee en kunnen gevaarlijk zijn als een hond of huisdier het binnen krijgt. Het is daarom belangrijk om de eikenprocessierups niet zelf te verwijderen. Als je een eikenboom in de tuin hebt met de eikenprocessierups erin, kun je dit het beste aan professionals overlaten. Wees er wel snel bij want het verspreid zich ontzettend snel.

eikenprocessierups

Wespen en hoornaars

Ook ieder jaar komen er weer nieuwe wespen en hoornaar soorten bij, zo is er al een aantal jaren de Aziatische hoornaar in Zuid-Nederland gesignaleerd. Deze grote hoornaar is schadelijk voor onze bestuivende insecten en kan ons gehele ecosysteem in de war brengen. Als je deze signaleert, is het belangrijk om dit aan de rijksoverheid door te geven en advies te vragen in de bestrijding van deze ongewenste insect.

Slakken plagen

Iedere tuinder heeft wel eens meegemaakt dat een mooie plant in een paar uur tijd helemaal verdwenen was in de maag van de slakken. Om onze planten te beschermen tegen deze ongewenste beestjes kunnen we een laag houtsnippers over de bodem leggen, ze vinden het namelijk niet fijn om hierover te kruipen. Je kunt ook je planten beschermen door er een slakkenhek omheen te plaatsen. Ze kruipen niet over dit slakkenhek heen en komen dus niet meer aan je plant.

Een andere manier is om er koper tape omheen te plaatsen, of de planten te besproeien met knoflook, hier houden slakken niet van.

Vind hier de beste manieren om ongedierte te bestrijden op een natuurlijke manier!

Lees ook:  Wat doe je met afval als je gaat verbouwen? Je leest het hier!

No Replies to "Ongedierte plagen in Nederland"