Waarom je met Braziliaans Jiu Jitsu zou moeten beginnen

Er zijn ontzettend veel sporten in de wereld, waarvan er per sportcategorie al veel sporten behoren. Zo zijn er veel verschillende vechtsporten: boksen, judo, karate, mma en Jiu Jitsu. Deze laatste is een hele bijzondere, want deze sport is geschikt voor iedereen en daarnaast word je er ook nog eens fitter van. Er zijn verschillende plekken waar deze sport gegeven worden. Denk aan Jiu Jitsu Nijmegen, maar ook in kleinere dorpen vind je vaak dit soort scholen. Waarom je zou moeten beginnen met Braziliaans Jiu Jitsu lees je in dit artikel.

Zelfverdediging

Waar jeugdigen vaak kiezen voor sporten als voetbal, paardrijden of tennissen is ook Jiu Jitsu een mooie sport voor jeugd. Daarnaast is het ontzettend belangrijk voor onder andere het leren van zelfverdediging. Jiu Jitsu leert je om iemand te controleren op een manier die je zelf kan bepalen, zonder jezelf in gevaar te brengen. Wanneer je onverhoopt zou eindigen in een straatgevecht weet je door deze sport hoe je moet handelen.

Fitter worden

Al kies je voor Jiu Jitsu Nijmegen of Den Haag. Eén ding is zeker: waar je de sport ook beoefend, je wordt er gegarandeerd fitter van. Met Braziliaans Jiu Jitsu train je je hele lichaam, zonder hier gewichten voor te heffen of voor te rennen op een loopband. Omdat je vecht tegen een ander en je allebei wilt winnen, ben je verplicht om het uiterste uit jezelf te halen.

Voor iedereen

‘’Dat is niks voor mij!’’ Toch wel! Jiu Jitsu is namelijk geschikt voor iedereen. Deze sport gaat over het beheersen van je lichaam en dus niet over het inslaan op je tegenstander. De sport is geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen en dit maakt het veelzijdig. Jiu Jitsu Nijmegen of waar dan ook: Iedereen kan het! Doordat je tijdens de sport technieken leert die passen bij je lichaamsbouw kan iedereen de sport kan uitoefenen. Als je groter en zwaarder bent zul je bijvoorbeeld vooral technieken leren gericht op druk en controle, terwijl je juist technieken gericht op snelheid leert als je klein bent. Dit zorgt ervoor dat de sport voor iedereen uitgeoefend kan worden. Dus ook door jou! Ben je al overtuigd of Jiu Jitsu te gaan uitoefenen?

jiu jitsu in nijmegen

Lees ook:  Alles uit je GoPro halen

No Replies to "Waarom je met Braziliaans Jiu Jitsu zou moeten beginnen"