Verdien ik wel genoeg? 

Veel mensen twijfelen wel eens of ze wel genoeg geld krijgen voor hun werk. Het inkomen verschilt nogal per branche. Jouw inkomen als developer wijkt hoogstwaarschijnlijk af van het inkomen van iemand die schoonmaker is. Misschien ben je wel ontevreden en zoek je al naar bijvoorbeeld ‘vacature developer‘ of wil je werken in de logistiek? 

Wat bepaalt wat ik verdien? 

Het is natuurlijk in de eerste plaats altijd een kwestie van vraag en aanbod. Daarnaast is het de vraag of en hoeveel meerwaarde jij biedt. Natuurlijk zijn er wettelijke minimale eisen, maar buiten die eisen wordt er veel naar de volgende factoren gekeken: 

Hoeveel mensen oefenen hetzelfde vak uit? Als de vraag gemiddeld is, maar het aanbod enorm groot, dan verdien je waarschijnlijk niet veel meer. Tenzij iets biedt wat een ander niet biedt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bepaalde specialisatie. 

Hoeveel studie is er minimaal nodig en wat koste de opleiding, om jouw vak te kunnen uitoefenen? Vaak is het zo dat lange en dure studies ook staan voor een goed salaris. Mits je de opleiding natuurlijk succesvol afrondt en werk vindt in jouw branche. 

Werk je zelfstandig? Dan bepaal jij wat jij verdient per uur. Het is alleen zo dat je uiteindelijk ook klanten wilt. Je komt dan vaak uit bij een marktcomfort uurloon uit, mede afhankelijk van de ervaring die je hebt. Als je daarentegen jezelf met jouw bedrijf positief kunt onderscheiden, dan kun je wellicht meer verdienen dan een marktconform salaris. 

Een andere manier om meer te verdienen, kan zijn door te werken in ploegen. Dan heb je vaak toeslagen voor het werken op ongunstige uren. Je kunt ook meer gaan werken, als je dat graag wilt. 

Vacature developer 

Er zijn natuurlijk sites waar je een idee krijgt wat je voor een bepaalde functie aan salaris kunt vragen. Je kunt daarnaast ook gewoon zoeken op vacature developer, of vacature schoonmaker… 

developer-vacature

Uiteindelijk gaat het ook om de kwaliteit van jouw werk. Is jouw werkgever tevreden? Dan kun je ook misschien om ingewikkelder werk vragen, waar je meer mee kunt verdienen. Je hoeft namelijk niet meteen te zoeken op vacature developer. Tenzij je wel graag ergens anders een nieuwe uitdaging aan wilt gaan. 

Lees ook:  Vaardigheden leer je jouw hele leven lang

No Replies to "Verdien ik wel genoeg? "