Waarom is een eiwit shake goed in jouw dieet?

Eén van de belangrijkste bouwstoffen in ons lichaam is eiwit. Het zijn de basiselementen voor vele onderdelen in ons lichaam zoals spieren, botten, de huid en andere weefsels. Een eiwit shake zal je helpen om alle belangrijke onderdelen van het lichaam gezond en sterk te houden. In de sportwereld worden eiwit shakes veel gebruikt voor het herstel na een zware wedstrijd of training. Dit is voor iedereen of je nu 1x per week yoga doet of 6x per week traint voor die olympische spelen. Een eiwit shake helpt jou gezond en in topconditie te houden.

De voordelen van eiwit shakes

De meeste mensen kunnen geen grote maaltijd hebben voor of na de wedstrijd of training. Dit is ook vrij normaal omdat je en grote fysieke belasting beoefend op je lichaam. De kant en klare eiwit shakes zijn daarom een perfecte oplossing zodat je lichaam de juiste voedingstoffen binnen krijgt voor een optimaal herstel. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat intensieve sporters minder last hebben van hitte-uitputting, minder infecties en minder spierpijn.

Dit komt voornamelijk omdat het lichaam direct de bouwstoffen binnen krijgt wat het nodig heeft voor her herstel. Daarnaast kunnen eiwit shakes helpen bij gewicht verlies. Door op het moment dat je een snack wil nemen voor een eiwit shake te kiezen onderdruk je het hongergevoel terwijl je gezonde bouwstoffen binnenkrijgt. Zo eet je minder snoep en ongezonde tussendoortjes.

Welke nadelen hebben eiwit shakes?

Eiwit shakes worden voornamelijk gemaakt van melk, wei, caseïne, soja en rijst. Verschillend per gebruikt product is het aan te raden om goed te kijken wat je bij elke vorm van eiwit shake binnenkrijgt. Bij sommige heb je namelijk de kans op een calorie overschot wat kan resulteren in gewichtstoename. Hoewel deze extra calorieën bestaan uit eiwitten is dit natuurlijk geen garantie dat het wordt omgezet tot spieren. Te veel eiwit wat het lichaam niet kan gebruiken kan dus worden omgezet en opgeslagen als vet.

Wanneer je al genoeg eiwit hebt in je dieet kunnen de extra eiwitten van shakes ook zorgen voor constipatie, diverticulitis, hart- en vaatziekten en lever- en nierproblemen. Kijk daarom zeer goed wat de eiwit shake doet met je lichaam en vraag desnoods een professional voor hulp om zeker te zijn dat je de eiwit shake op de juiste manier gebruikt.

 

eiwit shake

Lees ook:  Alles voor je huisdier bij Dierenziekenhuis Eindhoven

No Replies to "Waarom is een eiwit shake goed in jouw dieet?"