Waarom crypto?

Om de digitale transacties zoals wij ze kennen te veranderen werden er cryptomunten gelanceerd. Tegenwoordig wordt alles betaald door middel van een pinpas. Betalingen die je met je pinpas doet zijn digitale betalingen. Nu is het zo dat onze huidige manier van betalen niet echt geschikt is voor dit soort betalingen. Cryptovaluta zijn gelanceerd om ervoor te zorgen dat digitaal geld niet gekopieerd kan worden. Op dit moment hebben alle banken toezicht op alle digitale transacties. Bitcoin was dus het eerste systeem dat werd ontwikkeld om deze digitale transacties te faciliteren. Het grote verschil met hedendaagse betalingen is dus dat Bitcoin geen toezichthouder, zoals een bank, nodig heeft.

 

Wat maakt Ethereum zo goed?

Na Bitcoin met een waarde van 41 miljard is Ethereum de grootste concurrent.
Maar waarom is Ethereum zo groot en populair? Dit heeft grotendeels te maken met de functionaliteit van de munt. De blockchain die door de munt wordt gebruikt is een van de meest bekende en vertrouwbare systemen. Buiten dit heeft de Amerikaanse SEC bevestigd dat de munt geen echte beveiligingsmunt is. Hierdoor is het dus veilig voor gebruik aangezien een gebruiker geen gevaar loopt. Ben jij nu ook benieuwd wat de waarde is van Ethereum of van een van de andere cryptomunten? Dit kan je eenvoudig bekijken op internet. Zo weet je ten alle tijden binnen enkele seconden wat de koers ethereum is.

koers ethereum

 

Meer dan 900 munten

Van de 919 verschillende munten die we kennen zijn er maar ongeveer 8 relevant.
Feit is dan de meeste mensen alleen hebben gehoord van Bitcoin, Ethereum en misschien Ripple. Voor veel mensen doen de andere cryptomunten er niet echt toe op dit moment. Samen hebben al deze munten een marktwaarde van ongeveer 100 miljard Amerikaanse dollar. Van deze 900 munten hebben er 34 een marktwaarde van tussen de 100 miljoen en 1 miljard. Dit is ongeveer tien procent van de totale markt. Na deze groep is er een groep van 110 munten met een marktwaarde van tussen de 10 miljoen en 100 miljoen.

Lees ook:  De 6 schrijfgenres die jouw schrijfstijl invulling geven

No Replies to "Waarom crypto?"


    Got something to say?

    Some html is OK