Waar moet je op letten bij het kiezen van een energieleverancier?

Ieder jaar is het weer zo ver. Tegen het einde van het jaar schieten de reclames en advertenties uit de grond van energieleveranciers. De ene zegt nog een betere aanbieding te hebben dan de andere. De meeste mensen zien daardoor door de bomen het bos niet meer. Want voor welke energieleverancier moet je kiezen? Waar moet je op letten? En hoe stap je eigenlijk over? Het overstappen van energieleverancier kan je veel geld besparen en daarom is het zeker waard om je er eens in te verdiepen. Wij zullen je hierbij helpen.

Vergelijk leveranciers online

Tegenwoordig heb je veel prijsvergelijkingswebsites. Dit is een handig hulpmiddel om in één oogopslag te zien welke kosten welke leveranciers met zich meebrengt. De eerste stap is dan ook om een vergelijkingssite te bezoeken. Je vult op de website je postcode in en je energieverbruik (deze vind je terug op je jaaropgave). Ook kan je aangegeven dat je bijvoorbeeld uitsluitend gebruik wilt maken van groene energie. Hoe meer gegevens je invult, hoe beter de site voor je kan vergelijken. Na alles ingevuld te hebben zie je meteen welk aanbod het beste voor jou is.

Soorten contracten

Een ander punt waar je over na moet denken is welk soort contract je wilt bij je nieuwe leverancier. Er zijn twee soorten contracten, een contract voor onbepaalde tijd en een voor bepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd wil zeggen dat je niet afspreekt met de leverancier hoe lang je ben hen blijft. Wil je niet vast zitten aan een energieleverancier? Ga dan voor een contract voor bepaalde tijd. Dan ga je een contract aan voor bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Zeg je het eerder op, dan zul je waarschijnlijk een boete moeten betalen. Het verschil in contract zul je ook terugzien in de kosten.

Hoe belangrijk is de klantenservice?

Veel mensen vinden de klantenservice ook een belangrijk punt om te kiezen voor een bepaalde energieleverancier. Als er iets is, bijvoorbeeld je energierekening klopt niet, wil je goed geholpen worden. En dan moet je bij de klantenservice zijn. Wil je weten of de klantenservice van de jouw gekozen leveranciers goede beoordelingen heeft, dan kun je dat gemakkelijk op Google vinden. Denk je bijvoorbeeld er aan om een contract af te sluiten bij Enexis? Zoek dan op klantenservice Enexis en lees de ervaringen van andere mensen. Zo weet je snel wat je kunt verwachten.

Lees ook:  Een houten of aluminium veranda?

No Replies to "Waar moet je op letten bij het kiezen van een energieleverancier?"


    Got something to say?

    Some html is OK