Ondanks nieuw onderzoek helpen zonnepanelen bij de energietransitie

Nederlanders moeten van het gas af zijn voor het jaar 2050. Dit zal niet in een keer gebeuren maar stap voor stap. De eerste stappen worden dus nu al gezet. Zo is er laatste een project met nieuwbouwhuizen begonnen die niet meer op het gasnet zijn aangesloten. Er is daar echter een probleem blijkt nu. Het is moeilijk om veel huizen te bouwen zonder een gasaansluiting. Dit blijkt namelijk uit de eerste resultaten van dat project. Het blijkt namelijk dat het moeilijk is genoeg stroom op te wekken uit bijvoorbeeld zonnepanelen. De kosten van een huis gaan door deze dure investeringen enorm omhoog. Dit zorgt ervoor dat deze huizen dus niet interessant zijn voor mensen met een laag inkomen. Toch zullen ook deze mensen uiteindelijk moeten overstappen.

De doelstellingen van 2050 toch halen?

Maar hoe zorg je er nu voor dat de doelstelling van 2050 toch wordt gehaald? Dit kun je doen door te kijken naar andere oplossingen. Zo kun je huizen aansluiten op warmtenetten. Deze warmtenetten krijgen hun energie vanuit de restwarmte van bijvoorbeeld fabrieken of biobrandstoffen. Dit zorgt ervoor dat deze huizen toch van het gas afkunnen. Toch betekent van het gas niet dat gasleidingen niet moeten worden aangelegd. Via deze gasleidingen kan in de toekomst mogelijk waterstof als energiebron worden vervoerd. Bovendien kan de restwarmte hierdoor worden vervoerd. Dit alles moet er voor zorgen dat Nederland dus toch op tijd van het gas af is in 2050.

Toch zijn zonnepanelen een optie

Toch hoeven zonnepanelen nog niet zo slecht te zijn. Als mensen er namelijk voor kiezen om zonnepanelen te leggen op hun huidige huizen zorgt dit ervoor dat we toch makkelijker kunnen overstappen in de toekomst. Zo blijkt namelijk uit nieuw onderzoek. Door nu al in te zetten op het verbeteren van het energielabel van huizen is de ‘echte’ transitie in de toekomst veel gemakkelijker. De stap om van het gas af te gaan is dan uiteindelijk ook kleiner. Dus kijk als eigenaar van een woning naar Zonnepanelen Zoetermeer. Met Zonnepanelen Zoetermeer verhoog je namelijk de waarde van je huis. Zo ben je in de toekomst klaar voor het ‘nieuwe normaal’.

Lees ook:  Wat is online marketing?

No Replies to "Ondanks nieuw onderzoek helpen zonnepanelen bij de energietransitie"


    Got something to say?

    Some html is OK