Een persoonlijke website

Altijd al willen weten wat er komt kijken bij het hebben van je eigen website? Dan ben je aan het goede adres! In deze blog gaan wij jou namelijk uitleg geven over een cruciaal proces binnen het website onderhoud.  Benieuwd waar wij het precies over hebben? Lees dan snel verder!

Je website hosten

Het online zetten van je website gaat niet zo eenvoudig als je denkt. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Eerst moet je een beschikbare domein naam kiezen en als deze niet beschikbaar is overkopen. Daarna moet je de website inrichten en opzetten. Dit kan via computer taal maar kan ook bijvoorbeeld door het gebruik van WordPress, wix of joomla. Als je denkt dat je dan klaar bent zit je helaas fout. Om je website in de lucht te houden moet je namelijk gebruik maken van een hosting service. Want zonder de hosting service is het niet mogelijk om jouw website online te gooien en kunnen andere mensen deze dus niet bezoeken.

Wat is hosten?

Hosten is eigenlijk je website laten beheren vanuit een derde persoon. Je kunt ook je eigen website hosten maar dan moet je hier natuurlijk wel een beetje verstand van hebben en dat is lang niet altijd het geval. Je kunt op verschillende manieren je website laten hosten. De meest gekozen manier voor het hosten van je website is hosten via VPS. Via VPS wordt jouw website samen met andere website gehost vanuit een computer. Voor een startende website is dit geen probleem omdat je waarschijnlijk nog niet veel websitebezoekers zal hebben en daardoor geen nood hebt aan een prive hosting service. Kort gezegd, hosting zorgt er dus voor dat jouw website in de lucht is en dat deze bezocht kan worden door andere personen van buitenaf. Meestal doen hosting bedrijven ook meteen je website onderhouden dus dan hoef je je hier ook niet mee bezig te houden.

Waarom VPS hosten?

Zoals ik al eerder aangaf kan je met VPS  makkelijk een simpele en minder drukbezochte website in de lucht houden. Het hosten via een VPS is daarnaast ook nog redelijk goedkoop want de meeste bedrijven vragen hier 10 tot 20 euro per maand voor. Kortom, hosten via VPS is niet duur maar je krijgt er wel het benodigde werk mee gedaan.

Waar hosten?

Nu je een beetje de basis weet van hosten moet je alleen nog een geschikte hostpartner vinden. Nederland heeft honderden hosting services en daardoor is er veel keus. Hoe kun je dan nog kiezen door al die verschillende aanbieders?  Mijn tip? Kijk vooral naar de reviews die mensen achterlaten over het hosting bedrijf. Maak op basis daarvan je keuze en luister altijd naar je gevoel. Zelf heb ik gekozen voor Freaze Hosting. Ze bieden je een goede service aan tegen een betaalbare prijs. Bovendien worden ze goed beoordeeld op Google. Wil je meer weten over Freaze Hosting en over hun diensten? Kijk dan eens op hun website.

Lees ook:  Het yoghurt dieet laten werken!

No Replies to "Een persoonlijke website"


    Got something to say?

    Some html is OK