Waar je op moet letten als je een kinderwagen koopt

Er is een gigantisch aanbod van kinderwagens. Maar waar moet je nou op letten als je een kinderwagen gaat aanschaffen? We helpen je op weg.

Hoogte

Het is belangrijk dat je zelf comfortabel achter de kinderwagen loopt. Als je bijvoorbeeld lang bent, en je kindje ligt heel laag, dan zal je veel moeten bukken om je kindje in- en uit de wagen te krijgen. Dit is natuurlijk niet goed voor je rug. Ook als de duwstang te laag is, loopt dit niet lekker. Is één van jullie heel lang, en de ander klein, zorg dan dat je een verstelbare duwstang hebt. Ga vooral allebei proberen of het formaat van de wagen bevalt.

Wielen

Kinderwagens hebben verschillende soorten wielen met elk zijn eigen voor- en nadelen. Kinderwagens met luchtbanden zijn uiterst comfortabel wanneer je veel wilt gaan wandelen met je kindje, bijvoorbeeld in het bos. Ze bieden een goede demping, waardoor je kindje weinig last heeft van gerammel, op welke ondergrond je ook loopt. Een nadeel van luchtbanden is dat ze vrij groot zijn. Dit kan er voor zorgen dat wanneer je de wagen inklapt, het toch een groot pakket blijft en lastiger te vervoeren in een kleine auto. Maar grote banden bieden daarentegen wel veel stabiliteit aan de wagen.Een ander belangrijk punt is dat luchtbanden lek kunnen gaan.

Foambanden kunnen niet lek gaan, omdat ze gevuld zijn met schuim. Je hoeft ze ook niet te onderhouden, omdat je niet te maken hebt met luchtdruk. Ze zijn vaak wat kleiner en bieden een prima demping. Ideaal als je een wagen zoekt die compact op te vouwen is.

Inklapbaar

Je wilt natuurlijk overal naartoe met je kind, dus de wagen moet mee in de auto. Of je hebt thuis niet veel ruimte en wilt de kinderwagen makkelijk opbergen. Dan is het belangrijk dat de kinderwagen snel en makkelijk in te klappen is. Elke kinderwagen heeft zijn eigen inklapsysteem. Er zijn zelfs wagens die met één hand in te klappen zijn. Ook het formaat wanneer de wagen is ingeklapt verschilt enorm. Test dus zelf hoe handig je in inklapsysteem vindt en of je tevreden bent met hoe klein de wagen ingeklapt kan worden. Probeer ook vooral of de kinderwagen in de kofferbak past!

Lees ook:  Volg jouw yogalessen in Sittard

No Replies to "Waar je op moet letten als je een kinderwagen koopt"