De voordelen van thuiswerken

We werken steeds meer vanuit thuis. Door de coronacrisis moesten we nou eenmaal veel vanuit thuis doen. Sommige mensen zijn er juist achter gekomen dat thuiswerken veel voordelen voor hun heeft en andere vinden er niks aan en zitten liever op kantoor. Maar toch kan thuiswerken heel positief zijn.

 

Meer gemotiveerd en hogere productiviteit

Thuiswerken levert voor veel mensen een positievere beleving van de werkweek op. dit is vooral voor de mensen die ver van hun werk af wonen. Ze hoeven namelijk niet meer uren op en neer te rijden en dat scheelt weer tijd. Ook bespaar je je reiskosten als je met het OV reist.

Thuiswerken kan daarbij ook zorgen voor een hogere productiviteit. Toch is dit niet altijd zo als de thuissituatie niet zo goed is. Maar als je een rustig huis hebt en veel op jezelf bent dan is thuiswerken misschien een betere keuze. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die in een rustige omgeving  thuiswerken meer concentratie hebben en meer gedaan krijgen. En een hogere productiviteit zorgt vaker voor betere kwaliteit werk.

beste bureaustoel voor thuis

Lager ziekteverzuim

Mensen die ervoor kiezen om thuis te werken zijn ook minder vaak ziek. Dit komt omdat ze meer tevreden zijn en minder stress ervaren, en omdat je thuis ben je ook minder vatbaar. Daarnaast kiezen sommige ervoor om zich toch niet ziek te melden omdat ze toch thuis werken.

 

Het creëren van een goede thuiswerkplek

Als je thuis werkt is het natuurlijk ook van belang dat je een goede werkplek voor jezelf creëert. Probeer een rustig plekje te vinden in je huis waar niemand je stoort en maak hier je kantoor. En dan begin je natuurlijk met een goed bureau en de beste bureaustoel voor thuis. Het is belangrijk dat je weet hoe je de beste bureaustoel voor thuis uitkiest, op het internet kun je hier artikelen over vinden. Een goede stoel is van belang zodat je geen lichamelijke klachten krijgt. Je kunt de beste bureaustoel voor thuis online vinden.

Zorg ook dat je genoeg licht hebt op je werkplek want dit zorgt voor meer productiviteit. En zorg voor overzicht zodat je alles kunt vinden. En het belangrijkste is dat je plek creëert waar je graag wilt komen dus maak het ook een beetje gezellig, maar zorg er wel voor dat je werkomgeving schoon blijft!

Lees ook:  Een schone werkomgeving

No Replies to "De voordelen van thuiswerken"