Zonnepanelen: een goede investering?

Je ziet tegenwoordig op steeds meer bedrijfspanden en woningen zonnepanelen liggen. In je straat hebben de meeste huishoudens al zonnepanelen op hun dak liggen. Weet jij nog niet zeker of je ook voor solar energy moet kiezen? Dan is deze blog voor jou!

De aanschaf

Zonnepanelen is een grote investering. Solar energy biedt een aantal voordelen. Wij noemen ze even voor je op. Zodra je zonnepanelen hebt geplaatst, neemt je energierekening direct af. Zo verdien je snel je investering in solar energy terug en geniet je ook nog eens van vele jaren gratis stroom. Met solar energy ben je ook nog eens duurzaam bezig! Door de stroomopwekking via de zon maak je gebruik van natuurlijke energiebron en maak je dus gebruik van groene stroom.

Omdat je duurzaam bezig bent met zonnepanelen kun je hier een subsidie voor aanvragen. Ook bestaan er speciale leningen voor de aanschaf van zonnepanelen.

solar energy

Soorten zonnepanelen

Als je voor zonnepanelen wilt gaan, moet je ook een keuze maken uit de verschillende soorten. Op de markt zijn nu monokristal zonnepanelen, polykristal zonnepanelen, amorfe panelen en glas in glas panelen verkrijgbaar.

Mensen zijn vaak geneigd om voor de goedkoopste optie te kiezen. Dit zijn de amorfe zonnepanelen, een soort flexibel zonnepaneel. Achter een lagere prijs schuilt natuurlijk altijd iets. Het rendement van deze zonnepanelen ligt lager dan het rendement van de andere zonnepanelen. De nieuwste panelen zijn de glas in glas panelen. Deze zonnepanelen hebben de langste levensduur door de duurzame materialen. Ook zijn de panelen minder gevoelig voor weersomstandigheden als hagel, vorst en onweer. Door het materiaal kunnen de glas in glas panelen geen vlam vatten.

De polykristal zonnepanelen bestaan uit meerdere kristallen. Polykristalen zonnepanelen is een van de beste opties. Ze hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze panelen zijn zeker een interessante optie als je een groot oppervlak wil bedekken. Een monokristal zonnepaneel is een zonnepaneel bestaande uit een kristal. De prijzen zijn gemiddeld wel wat hoger, maar de panelen hebben een goed rendement. Als je een kleine oppervlakte hebt en het maximale rendement uit de zonnepanelen wil halen is dit een goede keuze. Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen.

Lees ook:  5 Tips om gezond uiteten te gaan en nog steeds te genieten

No Replies to "Zonnepanelen: een goede investering?"