Voor het eerst koken? 

Paniek is heel normaal als je voor het eerst begint met koken. Best lastig als je ineens voor jezelf moet koken. Gelukkig is paniek niet nodig. Er zijn namelijk heel veel manieren om ervoor te zorgen dat jij snel leert koken. Het advies? Begin gewoon met de basis. Hoe je dat doet? Lees dan eerst dit artikel, dan komt het allemaal goed. 

Stamppot rauwe andijvie 

Het is allemaal heel erg simpel. Je begint met één recept. Een recept dat niet moeilijk is en wat je ook nog eens ontzettend lekker vindt. Is dat bijvoorbeeld stamppot rauwe andijvie? Doe dan het volgende: 

Kijk op het internet voor een makkelijk recept met ingrediënten waarvan je weet dat je die wel lust. Later kun je wel nieuwe dingen proberen, maar voor nu houd je het eerst even bij de basics. Wel zo fijn. Voor stamppot rauwe andijvie heb je bijvoorbeeld niet zoveel nodig: 

  • Aardappelpuree circa 800 gram, kant en klaar voor de magnetron. 
  • Juszakje. 
  • Zak met circa 250 gram rauwe andijvie. 
  • Spekjes. 
  • Worst. 
  • Roomboter. 

Aan de slag

Volg vervolgens stapje voor stapje alle stappen in het recept. Dus eerst doe je wat roomboter in een braadpan. Als dat gesmolten is, doe je de worst in de braadpan. Die heeft vaak ongeveer een kwartiertje nodig om gaar te worden. De spekjes doe je vervolgens in een andere pan, zonder boter. Daarna doe je de aardappelpuree in de magnetron. Als de aardappelpuree gaar is, dan zijn de spekjes meestal ook voldoende opgebakken. Nu kun je vast de aardappelpuree, de rauwe andijvie en de spekjes met elkaar mixen. Vervolgens kun je als de worst gaar is, de jus erbij doen. Eventjes laten koken en TADA: jouw eerste recept is klaar.  

Gelukt? Dan kun je zo elke keer weer een recept erbij pakken en leer je gaandeweg koken. 

grill restaurant Rotterdam

Grill restaurant Rotterdam 

Wil je het koken naar een hoger level tillen? Ga dan eerst eens uit eten bij bijvoorbeeld een grill restaurant in Rotterdam. Bij een grill restaurant Rotterdam weten ze vast goed, hoe je bijvoorbeeld vlees moet bereiden. Na jouw bezoek bij dat Grill restaurant in Rotterdam ga je vervolgens dat eten proberen na te maken. Dat kost tijd, maar dat levert zeker heel veel kennis op die je bij het koken goed kunt gebruiken. Tip: je kunt ook de keuken helemaal optimaliseren voor het koken. Succes en eet smakelijk alvast!

Lees ook:  Draadloze oortjes kopen

No Replies to "Voor het eerst koken? "