Tips om snel tot een oplossing te komen 

Je hebt van die mensen, die overal snel een oplossing voor lijken te hebben. Niet iedereen heeft dat in de vingers. Sterker nog, er zijn veel mensen die het lastig vinden om tot een oplossing te komen. Zeker als het over eigen problemen gaat. Wil jij sneller oplossingen vinden dan dat je dat nu doet? Lees dan deze tips. 

Spoed tandarts Dordrecht 

Waar het vaak mis gaat, is dat er een probleem wordt gezien dat eigenlijk geen probleem is. Stel dat je geen tandarts hebt. Je bent pas verhuist van Enschede naar Dordrecht. Je hebt nog geen tandarts in Dordrecht. Dan is het natuurlijk handig om een tandarts te zoeken in Dordrecht, maar maak het ook niet belangrijker dan het is. Je kunt nog terecht bij jouw tandarts in Enschede. Daarnaast is er ook een spoed tandarts in Dordrecht. Bij de spoed tandarts in Dordrecht kun je in noodgevallen prima terecht.  

Koop een boek over creatief problemen oplossen 

Dat boek bestaat! Geweldig, toch? Hier word je geleerd om in oplossingen te denken. Zo blijkt bijvoorbeeld heel vaak dat je de oplossing vindt, zodra je de juiste vraag gesteld hebt. Door te vragen naar het probleem, ga je namelijk steeds verder kaderen, wat nu echt het probleem is. Dat zorgt voor inzicht en helderheid. 

Vul in… 

Soms helpt het om vanuit het perspectief te kijken van iemand anders. Wat je doe je als je iemand anders zou zijn? Dan denk je bij jezelf: wat zou ik doen als ik ‘superman’ was? Hoe zou ik dan dit probleem oplossen? Voor ‘superman’ kun je natuurlijk ook iemand anders invullen die jou inspireert. 

spoed tandarts dordrecht

Maak een stappenplan

Soms is het probleem: hoe begin ik? Het antwoord is simpel. Breek het probleem op in stapjes. Dan heb je een stappenplan. Daarbij hoef je ook nog niet eens altijd zelf het stappenplan te bedenken. Er zijn diverse stappenplannen online te vinden. Zo vind je onder andere ook een stappenplan voor het organiseren van jouw eerste eigen event gewoon op het internet.

Laat het los 

Soms moet je er even niet aan denken. Dat is een creativiteit techniek die ze incubatie noemen. Je bent dan eerst een tijdje bezig geweest met het probleem en laat het dan een tijdje los. Jou onderbewustzijn neemt het dan over. Daardoor kan het zomaar zijn dat je ineens onder de douche een geniale ingeving krijgt. Soms lossen problemen ook zichzelf op. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat die spoed tandarts in Dordrecht zomaar ineens jouw nieuwe tandarts wordt. 

Vergeet ook niet dat veel ideeën per ongeluk ontstaan. Zo is bijvoorbeeld penicilline ontdekt toen een microbioloog zag dat er op de voedingsbodems geen bacteriën groeiden bij de penseelschimmel genaamd Penicillium notatum. Het advies? Zorg dus voor ruimte voor spontaniteit. Als je te hard gaat zoeken naar een oplossing, werkt het vaak niet. 

Lees ook:  Meest voorkomende redenen voor een scheiding

No Replies to "Tips om snel tot een oplossing te komen "