Verschil tussen een micro SD kaart en een normale kaart?

Een micro SD-kaart, oftewel een secure digital card, is een chip die het mogelijk maakt om dingen op te slaan op bepaalde apparaten. Een micro SD-kaart is het kleinste kaartje in de SD-kaart familie. SD-kaarten worden vooral gebruikt bij elektronische apparaten als camera’s en kleinere computers. De micro SD-kaart is de opvolger van de verouderde MMC. Deze zie je bij veel mobiele telefoons terug. MMC staat voor multimedia kaart. Het grote voordeel van de nieuwere SD-kaart is dat deze gegevens sneller kan lezen. Een MMC kan, doordat het formaat van de gleuf vergelijkbaar is, nog steeds uitstekend als vervanging gelden voor een SD-kaart. Andersom is dit helaas niet het geval.

Een SD-kaart is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen:

Normaal: 32 x 24 x 2,1 mm
Klein: 20 x 21 x 1,4 mm
Micro: 15 x 11 x 1 mm

 

 

micro sd kaart

 

 

Een stukje informatie

 

De zoektocht naar een micro SD-kaart voor jou hoeft geen lange te worden. Op het internet en in winkels worden deze in grote getallen aangeboden. Een simpele Google opdracht zou voldoende moeten zijn. Voor persoonlijk advies kun je altijd even naar de winkel gaan. De prijs van een micro SD-kaart is vrij stabiel maar kan een beetje variëren afhankelijk van hoeveel geheugen het kaartje heeft. Een micro SD-kaart met het laagste geheugen is al verkrijgbaar vanaf 5 euro terwijl je voor de kaart met het meeste geheugen al gauw richting de 200 euro gaat. Misschien zelfs meer. De prijzen zijn door de jaren heen behoorlijk veranderd. In het begin (2005/2006) kostte een SD-kaart van 1 GB zo’n 70 euro. Een aantal maanden later was dit al fors gedaald naar zo’n 25 euro. Doordat de technologie nog altijd zo razend snel gehad wordt de prijs per GB logischerwijs steeds goedkoper. Anno 2020 betaald men nog maar ongeveer 40 cent per GB. Wat een verschil!

 

Koop van een van deze merken en je zit goed

 

Merken als Samsung en Sandisk domineren deze sector. Hier zul je snel achter komen. Heb je een SD-kaart of ga je er een kopen is de kans ontzettend groot dat het kaartje van een van deze twee merken is. Vergelijk verschillende kaarten op internet of vraag hulp aan iemand die er verstand van heeft.

Lees ook:  Algemene informatie over Denemarken

No Replies to "Verschil tussen een micro SD kaart en een normale kaart?"


    Got something to say?

    Some html is OK