Algemene informatie over Denemarken

Veel mensen hebben niet het idee dat Denemarken uitermate geschikt is om je vakantie door te brengen. Is het niet altijd koud daar? Feit is dan Denemarken talloze unieke bezienswaardigheden telt en dat het land zeker geschikt is om een vakantie door te brengen. Maar wat weet jij al over Denemarken? Het land ligt eigenlijk heel dicht bij Nederland, namelijk ten noordoosten van ons. In Denemarken wonen net geen 6 miljoen mensen. Kopenhagen is de hoofdstad. Denemarken behoort samen met Noorwegen, Zweden en Finland tot de Scandinavische eilanden oftewel Scandinavië. Een hele lange tijd geleden, in de tijd van de Vikingen, behoorde Denemarken tot een van de aller machtigste landen ter wereld. Veel Denen bekronen zichzelf tot de gelukkigste mensen op aarde. Dit komt volgens hen door de goede overheid en de wetten en regels die er gelden.

Sightseeing

Als je verder nog nooit in een van de Scandinavische landen bent geweest is de eerste die je moet bezoeken zonder twijfel Denemarken. Dit komt ten eerste door hoe goed het land bereikbaar is. Het stuk is met de auto goed te doen maar tegenwoordig kun je er ook vrij eenvoudig met de trein komen. Mocht je geen fan zijn van deze opties, dan kun je nog altijd het vliegtuig pakken. Buiten dit is Kopenhagen de ultieme trekpleister. Hier is ontzettend veel te doen. Van pretparken tot een gezellige binnenstad. Denen zijn echte genieters en dit laten ze graag merken. Benieuwd naar Denemarken? Kijk dan op het internet naar de pagina van Mooi Denemarken om een reis te boeken of plan een weekendje in.

Mooi Denemarken

 

Weer

Veel mensen denken dat Denemarken altijd volledig is ondergesneeuwd en dat het op de zuidpool lijkt. Dat is zeker niet het geval. Op jaar basis is Denemarken kouder dan Nederland. Het is er gemiddeld zo’n 7 graden celsius. Ondanks dit kunnen de Denen langer genieten van de zon, namelijk 700 uur. In Nederland ligt het aantal zonuren op 600. Deze getallen gelden voor de zomermaanden. Over het algemeen is het Deense klimaat te vergelijken met het Nederlandse klimaat. Wat winters betreft, deze zijn in Denemarken toch net wat strenger dan in Nederland. Het komt zelfs voor dat de winters in Denemarken van Oktober tot Mei (!) kunnen duren. Een interessant feitje is dat erg gemiddeld 10 tot 20 dagen zijn waarbij de tempratuur onder de -10 blijft.

Lees ook:  Op vakantie gaan naar Gelderland

No Replies to "Algemene informatie over Denemarken"


    Got something to say?

    Some html is OK