schilderen als hobby

Schilderen als hobby

Schilderen is eigenlijk iets een andere kleur geven of er een leuk figuur op maken. We hebben het bijna allemaal wel eens gedaan, schilderen! Je kan schilderen op een muur, een doek, op hout en over al waar jij dat wilt.

schilderen

Wat heb je nodig als je gaat schilderen?

Om te kunnen schilderen heb je natuurlijk wel materialen nodig deze kan je op veel verschillende sites kopen.

-Schilders doeken of papier

-De verf

-Palet met afscheurbare vellen papier

-Penselen plat en rond in verschillende maten

-Maskeertape

-Gesso primer

-Setje met palet messen

Het merk dat je uitkiest is aan jezelf je hebt namelijk verschillende soorten verf materialen van goedkoop tot duur. Deze keus is helemaal aan jezelf. Wel is het zo dat een penseel van €1,00 niet zo goed is of zo lang mee gaat als een penseel van €5,00 de midden maat is goed genoeg om je werk goed te kunnen doen.

 

Soorten verf

Er is geen verf beter voor beginners het ligt er per persoon aan met welke verf je beter over weg kunt en welke niet. De verf kun je op verschillende plekken kopen. De kwaliteit van de verf van de action is natuurlijk veel minder goed dan van een verf speciaal zaak maar als je bij de Xenos of ergens anders verf vind wat jou fijn lijkt om mee te beginnen kan je dit zeker doen. Acrylverf, is snel drogend en watervast. acrylverf hecht zich op veel ondergronden zoals hout, papier en stof ook is het makkelijk te mixen met andere producten om de verf bijvoorbeeld meer te laten glanzen of om er glitter door heen te doen. Olieverf, een traditionele verf om mee te schilderen. Het mengt makkelijk met andere kleuren en smeert zich lekker en makkelijk uit. Aquarelverf, deze verf moet jezelf vloeibaar  maken door er water aan toe te voegen. De verf word tegenwoordig vaak gebruikt voor brushlettering. Plakkaatverf, lijkt veel op aquarelverf deze dekt wel veel beter en is intenser van kleur in tegenstelling tot aquarelverf. Plakkaatverf droogt helaas alleen goed op papier en word afgeraden om op een andere ondergrond te gebruiken.

Lees ook:  Weet jij wat een CFD is?

No Replies to "schilderen als hobby"


    Got something to say?

    Some html is OK