Te zwaar zijn is vervelend

Wanneer je te zwaar bent is dit heel vervelend voor je lichaam. Je merkt het in het dagelijks leven met normale zaken als traplopen, aan- en uitkleden en sporten. Alles gaat net een beetje lastiger en stroever. Dit zal niet meteen merkbaar zijn bij een paar extra kilootjes, maar wel als je echt overgewicht of obesitas hebt. Je zit daarom ook niet goed in je vel als je hier last van hebt. Je zelfbeeld word beschadigd en je zelfvertrouwen neemt af. Behalve deze mentale klachten en de zaken die eerder benoemd werden is overgewicht ook vaak de oorzaak van allerlei nare ziektes.

 

Oorzaak ziektes

Zoals je weet is overgewicht hebben niet makkelijk. Helaas doen mensen met overwicht er te weinig aan om hun gewicht terug te dringen en om gezonder te leven. Ze staan er vaak niet bij stil dat overgewicht in veel gevallen de oorzaak kan zijn voor verschillende ziekten en kwaaltjes. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je overgewicht hebt je meer kans maakt op hart- en vaatziekten? Vooral als je veel vet hebt op en rondom je buik. Ook is diabetes, oftewel suikerziekte, een veel voorkomend gevolg van overgewicht. Doordat je overgewicht hebt verhoog je ook de kans om kanker over jezelf heen te roepen. Twijfel je aan je BMI of weet je zeker dat je te zwaar bent, wacht dan niet langer en onderneem actie. Je kunt er maar beter te vroeg bij zijn dan te laat.

 

Gewicht verliezen

 

Goed dat je actie wilt ondernemen en gewicht wilt gaan verliezen. Dit kun je doen door een eetschema voor jezelf op te stellen. Door een eetschema op maat te maken voor jezelf wordt het gemakkelijker om gewicht te verliezen. Je weet namelijk precies wat je wel en wat je niet mag eten. Verwerk in het schema altijd enkele dingen die je gewoon echt lekker vind om te eten. Dit helpt jou om je aan het schema te houden. Hulp nodig bij een afvallen dieet schema? Neem dan een kijkje op de website van dieetschema.nl. Zij helpen jou met het maken van een dieetschema op maat.

 

afvallen dieet schema

Lees ook:  De 4 grootste voordelen van een massage pistool!

No Replies to "Te zwaar zijn is vervelend"


    Got something to say?

    Some html is OK