Veranda’s voor iedereen. Hoe bepaald waar je woont wat je gaat bijbouwen?

Onder het mom van ‘’een veranda voor iedereen’’ willen we even laten zien dat je overal een veranda kunt neerzetten of laten aanbouwen. Zolang je niet in een flat woont en je klein beetje plek vrij hebt, kun je eigenlijk heel veel doen. Maar waar je woont kan wel een verschil maken.

Stedelijk of landelijk?

veranda

Mensen in de stad hebben vaak veel buren waardoor enkel de schutting voor privacy zorgt. In zo’n geval kan een veranda voor een extra stukje geborgenheid zorgen, vooral wanneer je de binnenkant gaat bekleden met

veel groen. Zo kan er voor een stadse tuin gezorgd worden, maar dan binnen! Zo heb je al snel een terrasoverkapping in Eindhoven of een veranda in Amsterdam.

Wanneer je landelijker zit, wellicht met een vrijstaand huis of in ieder geval meer ruimte, heb je ook al snel meer opties om je veranda neer te zetten. In plaats van meer privacy kan het erg aantrekkelijk zijn om een mooie opening te maken naar de buitenruimte die bij jouw terrein hoort. Of je nou droog kunt genieten van het uitzicht van een storm of een zonnetje. Je veranda kan zo op een andere manier een echte toevoeging aan je huis zijn.

Bovendien heb je de keuze om een functie toe te voegen door de veranda losstaand te plaatsen. Voor je het weet heb je dan een overkapping voor je vuurkorf of een knusse zitplaats, los van je woning. Dit sluit bijvoorbeeld perfect aan bij het Limburgse landschap, waar meer ruimte is. Woon je in Limburg? Kijk hier voor een terrasoverkapping in Limburg.

veranda

Andere functies

Over functies aan je veranda toevoegen gesproken, afhankelijk van je wensen kun je natuurlijk vanalles doen. Zit je veel aan het water of het strand, dan loont het zich misschien ook wel om er een luxueus plekje van te maken met een jacuzzi. Of een afdekbare zandbak voor de kinderen. Of een overkapping voor je roeiboot zodat je van het water in de buurt gebruik kunt maken.

Gebruik je fantasie en creativiteit! Wat doe je graag, waar kun je voor jezelf een fijne plek van maken? Misschien heeft iemand van je gezin wel behoefte aan een plek, of gewoon iedereen? Een hoekje om samen bordspellen te gaan spelen, of een plek voor je modeltreinen. Een paar schommelstoelen en een fijne bank om op een regenachtige dag tussen de planten weg te kunnen dromen bij een goed boek. Laat waar je woont compenseren met een aanvulling op je locatie haar gebreken. Alles kan. Dus laat niets je tegenhouden.

 

Lees ook:  Alles over Interpolis

No Replies to "Veranda’s voor iedereen. Hoe bepaald waar je woont wat je gaat bijbouwen?"


    Got something to say?

    Some html is OK