Wat is er zo leuk aan vrachtwagenchauffeur worden? De voordelen op een rijtje.

Misschien heb je wel eens nagedacht over hoe het zou zijn om in een vrachtwagen te rijden. Achter het stuur van een wagen met zoveel kracht zitten, is voor sommige mensen al meer dan genoeg reden om alle mogelijke twijfel weg te nemen en er helemaal voor te gaan. Maar wat zijn de andere voordelen en wat moet je in je mars hebben? Een kort overzicht.

Verantwoordelijk werk

Het is zeer menselijk om iets van waarde aan je leven te willen hechten. Dus is het is fijn om te weten dat je als vrachtwagenchauffeur ook verantwoordelijkheid hebt. Het gevoel van iemand succesvol begeleiden in hun wensen door hun vracht veilig van punt A naar B te brengen kan grote voldoening geven en waardevolle connecties opbouwen.

Het verdient zeker niet slecht

Een vrachtwagenchauffeur verdient gemiddeld zo’n 2400 euro netto op basis van 40 uur werk per week. Hoewel dit een gemiddelde is, en je als beginneling dus misschien iets lager zult zitten, maken sommige chauffeurs ook meer uren per week en kun je ook meer betaald krijgen afhankelijk voor welke vracht je wordt ingehuurd of risico meespelen. Al met al een behoorlijk redelijk loon.

Je komt nog eens ergens, mét variatie!

Er zijn chauffeurs die helemaal niet weten wat ze kunnen verwachten en waar ze naartoe moeten, en heel erg van die variatie houden. Het mag vanzelfsprekend zijn dat je op verschillende plekken komt. Mocht zulke variatie niet per se iets voor jou zijn, dan mag je afhankelijk van of je een eigen cabine hebben natuurlijk wel nog altijd je eigen plekje ervan maken! Zo neem je jouw thuis altijd mee.

voordelen vrachtwagenchauffeur

Wat heb je nodig?

Om een voertuig met een totaal maximum gewicht van 3500 kilogram te mogen besturen heb je een Rijbewijs C nodig. Daarnaast heb je een basiskwalificatie/chauffeursdiploma nodig. En je moet uiteraard minimaal 18 jaar zijn, want zo is de wet! Haal je vrachtwagen rijbewijs nu in Maastricht om je Rijbewijs C te krijgen. Ook voor de basiskwalificatie, genaamd Code95, kun je kijken naar het behalen van je Code95 kwalificatie in Maastricht.

Ten slotte: Voor jezelf beginnen of voor een bedrijf?

Voor een bedrijf aan de slag gaan heeft natuurlijk altijd de voordelen zoals verzekerd zijn van je loon. Maar voor jezelf bezig zijn kan ook heel lekker zijn! Het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden als je voor jezelf zou willen beginnen is dat je een eigen wagen (gehuurd of gekocht) moet hebben, een Eurovergunning, en dat je jezelf goed in gaat lezen over verantwoordelijkheden en verzekeringen! Succes!

Helemaal weg van de transportsector? Lees hier meer over het belang van een betrouwbare transportpartner (zoals jij?)!

Lees ook:  Top 3 tips om zuinig te rijden

No Replies to "Wat is er zo leuk aan vrachtwagenchauffeur worden? De voordelen op een rijtje."


    Got something to say?

    Some html is OK