Vastgoed en rentmeester

Bij het verkopen van vastgoed komen verschillende problemen kijken. Dit is allemaal niet makkelijk op te lossen. Om toch het beste uit uw vastgoed te halen, kunt u een rentmeester inzetten. Zij nemen verschillende taken over en werken met u samen om zo tot de beste uitkomst te komen. Verder helpen ze ook bij het herbestemmen van erfgoed en landgoederen.

Taxatie en subsidie

Wanneer u besluit om een deel of hele vastgoed te verkopen, is het van belang om een inzicht te krijgen in wat dit waard is. Maar dit is niet makkelijk. Ieder deel vastgoed heeft een andere waarden. De waarde bepalen is geen alledaags klusje. Om hier een eerlijk en waardevol inzicht in te krijgen schakelt u een rentemeester in. Een goede rentemeester kunt u vinden op het internet. Een goede taxatie overtuigt namelijk uw financier.

De monumentaftrek is tegenwoordig afgeschaft. Daarvoor in de plaats is de woonhuissubsidie gekomen. Ook is er de subsidieregeling Instandhouding Monumenten. Beide met voor- en nadelen. Maar hoe zit dat nou precies in elkaar Waar heeft u recht op? Om hier antwoord op te krijgen kunt u een rentmeester inschakelen. Zij beschikken over de kennis. Hierdoor kunnen ze voor u precies op een rijtje zetten wat voor u het beste is.

Beheer en herbestemming

Wilt u ook graag die enorme leegstaande ruimte in uw gebouwen beter benutten. Meer inkomsten voor uw object, zodat de onderhoudslasten beter op te brengen zijn? Kastelen, boerderijen, kloosters en landhuizen: veel volume en meestal met hoge exploitatielasten. Uw wens is toch ook hogere opbrengsten realiseren en dus beter verhuren. Een rentmeester gaat samen met u een herbestemmingsonderzoek doen. Zo komt u erachter wat u nu precies wilt met het pand en wat de mogelijkheden daarvoor zijn.

Bent u veel op reis of woont u buiten de regio waar uw landgoed ligt of uw monumentale pand? Dan is het vaak een grote zorg om uw bezit te onderhouden en ervoor te zorgen dat het in goede conditie blijft. Afstand en tijd zijn vaak de belemmerende factoren. Maar heeft u er al eens aan gedacht om het beheer en de exploitatie uit te besteden? Dat is toch veel efficiënter en bovendien gemakkelijker. Uw eigen rentmeester om hier zorg voor te dragen.

Aankoop en verkoop

Een nieuwe woning zoeken brengt veel vragen met zich mee. Op de woningmarkt ziet u allemaal verschillende woningen voorbijkomen. Maar wat wilt u nou graag. Wat is uw droomhuis? Welke makelaar in Limburg is het beste? En wat zijn alle mogelijkheden rondom erfgoed subsidies etc. Schakel dan een rentmeester in. Ze helpen u bij de zoektocht naar uw huis. Dit kan bijvoorbeeld bij het kopen van boerderij

Daarnaast helpen ze ook bij de verkoop of de verhuur van uw monumentale pand. Rentmeesters helpen u met het vastleggen van de prijs, de doelgroep en met de marketing die erbij komt kijken.

rentmeester&vastgoed

Lees ook:  Hoe isoleer je je huis?

No Replies to "Vastgoed en rentmeester"


    Got something to say?

    Some html is OK