Waar jij op moet letten bij het kopen van kartonnen dozen 

We gebruiken kartnonendozen dagelijks en we passen deze bijna overal op toe. Dit doen we onder andere om producten makkelijker te dragen, voor het dragen van boodschappen of gebruiken ze bij het verplaatsen van producten. Bij een verhuizing zul je veel gebruik maken van kartonnen dozen en zul je hier veel mee te maken krijgen. Je spullen dienen zo veilig en efficiënt mogelijk verpakt te worden, en kartonnen dozen zijn hier ideaal voor. In deze blog vind je enkele tips die je kunt toepassen bij het kiezen van de juiste kartonnen doos. 

Tip 1: Niet bezuinigen op karton 

Zorg er altijd voor dat het karton dat je gebruikt van hoge kwaliteit is. Indien dit niet het geval is neemt de kans toe dat het karton scheurt en je product op deze manier schade op loopt. Vooral tijdens het verzenden van de producten is dit belangrijk. Op depots van postbedrijven wordt namelijk fanatiek met dozen gegooid en komt het wel eens voor dat pakketten hard op de grond vallen. Gebeurt dit bij breekbare producten? Dan kan dit heel erg nadelig zijn voor de producten en kan er schade worden opgelopen.  

Tip 2: Dozen niet overladen 

Gebruik je verzendverpakkingen voor het versturen van producten? Zorg dan dat deze niet overladen zijn. De verzendverpakkingen kunnen scheuren en dat is iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Bovendien hebben postbedrijven restricties gesteld op het maximale gewicht dat je mag behalen na het verpakken van de producten. Als je dit overschrijdt zullen de kosten toenemen en dat wil je natuurlijk niet. 

Tip 3: Maak gebruik van dozen op maat 

Spullen vervoeren en de kans op schade drastisch verminderen? Gebruik dan een doos waar het product goed in past. Dit betekent dus dat je beter geen gebruik kan maken van dozen die veel te groot zijn voor het product en daardoor veel ruimte over laten. Doe je dit wel? Dan neemt de kans op schade enorm toe en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien, zijn deze dozen ook nog eens goed voor het milieu en zijn deze goedkoper in aanschaf. 

 

Lees ook: het belang van producten verpakken

Lees ook:  Emoticons in social media campagnes

2 Replies to "Waar jij op moet letten bij het kopen van kartonnen dozen "


Got something to say?

Some html is OK