Van je hobby je werk maken

Je hoort het vaker, om een eigen bedrijf te kunnen starten heb je echt passie voor het vak nodig. Dit is geen gekke uitspraak aangezien passie zorgt voor motivatie en gedrevenheid. Zonder voldoende motivatie en doorzettingsvermogen wordt het lastig om een bedrijf op te zetten, maar vooral om het bedrijf voor langere tijd draaiende te houden. Een bedrijf opzetten is namelijk niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk.

Neem het serieus

Vaak is het lastig om van je hobby je werk te maken omdat bij werk veel serieuze dingen komen kijken. Een hobby doe je omdat je het leuk vindt, maar zodra je een bedrijf gaat opstarten zul je jezelf ook bezig moeten houden met minder leuke dingen. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt en series omgaat met alles wat komt kijken bij het opstarten van een bedrijf. Als je het niet serieus neemt zal een bedrijf opstarten lastig worden en uiteindelijk niet slagen.

Einde hobby als het je werk wordt

Het is ook belangrijk om te realiseren dat je hobby ten einde komt op het moment dat je er je werk van gaat maken.  Zoals al verteld komen er veel serieuze en minder leuke dingen kijken bij het opstarten van een bedrijf. Je zult je hobby vanuit een ander licht moeten gaan bekijken om er je werk van te kunnen maken. Daarnaast is er ook altijd de kans dat het niet lukt. Dit is belangrijk om te realiseren omdat er dan ook een kans is dat je je hobby niet meer zo leuk vindt doordat het bedrijf is mislukt. Er zijn dus zeker risico’s verbonden aan het starten van een bedrijf vanuit je hobby. Daarentegen heb je wel een van de leukste banen als het lukt om van je hobby je werk te maken.

Regel een transportbedrijf

Als je producten wilt gaan verkopen zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Tegenwoordig zijn de meeste consumenten gewend dat hun bestelde producten snel in huis zijn. Het daarom belangrijk dat je met een transportbedrijf in zee gaat dat kan voldoen aan deze eis. Als je eerst op kleine schaal begint kun je het transport en/of de verzending eerst zelf regelen. Vaak blijkt al snel dat de verzending zelf regelen erg tijdrovend is. Een goed transportbedrijf kan heel fijn zijn.

transportbedrijf

Lees ook:  Een KPI dashboard om prestaties te meten

No Replies to "Van je hobby je werk maken"