Wat is het doel van een urenregistratie?

Wanneer je op uurbasis wordt betaald, zijn jouw uren kostbaar. Je wilt weten waar je uren naartoe gaan en waar je ze aan hebt besteed. Wanneer je jouw urenregistratie niet goed bijhoudt, kan dat slecht zijn voor je omzet en winst. Urenregistratie is het registreren van het aantal door een persoon gewerkte uren aan een bepaald project of taak. Uren schrijven, ook wel uren bijhouden genoemd, is een veelgebruikte term voor urenregistratie.

Inzicht krijgen in facturabele uren

Om een klant tevreden te houden, gaan we net een stapje verder. Denk eens aan alle kleine vragen die je tussendoor aan de klant hebt gesteld. Voor extra communicatie met de klant is vaak geen projectnummer aangemaakt. De uren die besteed worden aan communicatie om klanten tevreden te houden worden meestal onder het kopje ‘algemene uren’ geboekt. Hiervan zijn niet alle uren declarabel. Ontdek een trend waardoor je met een klant in gesprek kunt gaan om extra werkzaamheden in kaart, en uiteindelijk in rekening te brengen.

Inzicht krijgen in geplande versus geboekte uren

Stel je voor dat je 40 uur hebt ingepland voor een opdracht, maar uiteindelijk blijken er meer uren aan de opdracht besteed moeten worden. Wanneer het gaat om een aantal uren, dan bereken je ze waarschijnlijk niet eens door. Wanneer er voor elke opdracht telkens een paar extra uren moeten worden besteed die niet worden doorberekend, kan dit bedrag aardig optellen. Uren zijn kostbaar!

uren bijhouden

Inzicht krijgen in werktijden met een mobiele applicatie

Wist jij dat ongeveer twee derde van de professionals onvoldoende uren bijhoudt? Door je uren te registreren met een urenregistratie app voorkom jij dat je inkomsten misloopt door onnauwkeurige urenregistratie. Je wilt een goede verantwoording garanderen als werknemer, zzp’er of freelancer en nauwkeurig in kunnen schatten hoeveel uur je nodig hebt voor een nieuwe opdracht.

Urenregistratie als signaleringsfunctie

Je uren bijhouden kan gebruikt worden als een signaleringsfunctie. Urenregistratie is onmisbaar in de bedrijfsvoering. Je wilt als ondernemer precies weten hoeveel je minder of juist extra kan factureren en bovenal waarom. Met een goede urenregistratie heb je op ieder moment de resultaten van je uren beschikbaar en kun je de verschillen makkelijk inzien. Geef jouw toekomstige projecten een snellere en meer efficiënte toekomst.

Lees ook:  Wat is fulfilment?

No Replies to "Wat is het doel van een urenregistratie?"


    Got something to say?

    Some html is OK