Geld lenen?

Mensen die op zoek zijn naar een lening willen altijd graag antwoord op de volgende vraag: Hoeveel kan ik lenen? Maar om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om meer informatie te hebben. In dit artikel zullen wij uitleggen welke factoren mee spelen bij het lenen van een geldbedrag.

Wat wordt er bij een online geldverstrekker verwacht?

Hoeveel kan ik lenen? Iedere geldverstrekker werkt middels andere rekenmethoden. Bij een online geldverstrekker dat opgebouwd is uit particuliere geldverstrekkers kunnen er andere eisen gelden dan de bank. Een online platform wilt wellicht graag weten waarom u het geld wilt lenen en hoeveel geld u wilt lenen. Om de lening te bereken en te verstrekken zijn er natuurlijk ook bewijsstukken nodig. Denk hierbij aan de je salarisstrook.

Lening online

Het platform Mozzeno geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct online te berekenen hoeveel geld u kunt lenen. Of het nu gaat om een lening voor een auto of voor de verbouwing van je woning. U kunt er bij Mozzeno direct achter komen hoeveel geld u kunt lenen. Maar ook ziet u direct wat de looptijd van de lening op afbetaling is. Dit kan in bijvoorbeeld 18 maanden, 48 maanden of 60 maanden. Er wordt bij dit proces gekeken naar uw persoonlijke situatie en u krijgt een lening op maat. Ook ziet u direct hoeveel persoonlijke rente u betaald. U kunt via dit soort platformen ongeveer €1.250 tot €50.000 lenen.

Uw inkomsten

Om een lening te bereken is het erg belangrijk om te weten welke inkomsten u hebt. De belangrijkste hiervan is vaak u maandsalaris. Het netto maandsalaris is het bedrag dat u direct gestort krijgt op u rekening. Woont u samen of heeft u een partner, dan kan dit inkomen ook van belang zijn voor de situatie.

Samenwonend of getrouwd?

Tijdens het lenen van geld kan onder andere meespelen wat u burgerlijke staat is. Bent u bijvoorbeeld getrouwd? Heeft u kinderen of juist niet? Bij het berekenen moet er namelijk rekening gehouden worden met de uitgaves in jouw situatie. Als u namelijk alleen woont zonder kinderen, dan zijn uw uitgaven een stuk lager.

Woning

De woonlasten bedragen de uitgaves die jij doet voor je woonsituatie. Heb je een huurhuis? Dan is de netto huur van belang. Heb je een koop woning dan is het belangrijk om de bruto hypotheek te weten.

Lees ook:  Crypto nieuws - essentieel om op de hoogte te blijven

No Replies to "Geld lenen?"


    Got something to say?

    Some html is OK