Wat is online marketing?

Online marketing is een echte must. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken in de marketing van de meeste bedrijven. Onder online marketing vallen een groot aantal dingen. Zo denken veel mensen bij online marketing direct aan socialmedia. Via socialmedia kun jij als bedrijf namelijk je klanten bereiken. Daarnaast kun je adverteren via socialmedia. Deze advertenties worden dan vervolgens bij een geselecteerde groep geplaatst. Dit doen bedrijven door vooraf te segmenteren. Onder segmentatie verstaan we het afbakenen van bepaalde groepen. Bij de bedrijven gaat het meestal om klanten. Deze potentiële klanten wil je via de advertenties dus ook op Facebook en Instagram bereiken.

SEO en SEA

Naast socialmedia zien we ook dat SEO en SEA onder online marketing valt. Bij SEO richt je de teksten op je website zo in dat je beter wordt gevonden op Google. Dit doe je overigens ook bij de website zelf. SEO is gericht op de lange termijn. Je wilt met jouw webpagina’s hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google komen. Dit kun doen door bepaalde trucjes uit te voeren. Voor SEA geldt dat het gaat om korte termijn winst. Via SEA betaal je namelijk om bij bepaalde zoekwoorden in Google weergegeven te worden. Dit kan een bedrag zijn wat je betaald per weergave of per click. De bijdragen per click zijn hoger dan de bedragen per weergave. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat een weergave niet per se een click op levert.

Een eigenwebsite

Wat veel mensen niet weten is dat de eigenwebsite ook onder de online marketing valt. De website kun je namelijk zo inrichten dat deze beter wordt gevonden en dat klanten beter worden voorzien van informatie. Daarnaast kan een website in de vorm van een webshop ook nog verkopen opleveren. Er zijn zelfs bedrijven die hun hele verdienmodel op een webshop bouwen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Bol.com of Amazon. Het maken van een website is niet zo moeilijk. Wij raden je aan om WordPress te gebruiken. Er zijn namelijk een aantal fijne voordelen van WordPress. Zo is het gebruik namelijk gratis. Mocht je extra functies willen dan hoef je pas te betalen. Daarnaast is WordPress erg gemakkelijk in gebruik. Naast deze voordelen van WordPress is het ook een softwarepakket wat het meest wordt gebruikt in de hele wereld. Dit geeft wel aan dat de kwaliteit en het gebruik van het pakket zeker goed is.

Lees ook:  Waarvoor kan je een derdengeldenrekening gebruiken?

No Replies to "Wat is online marketing?"


    Got something to say?

    Some html is OK