De juiste drukschakelaar selecteren voor uw elektronische toepassing

Drukschakelaars worden veel gebruikt in vele toepassingen in industriële installaties. De basisfunctie van een drukschakelaar is om een ​​drukverandering te detecteren en deze om te zetten in een elektrische functie – meestal aan/uit of uit/aan.

Deze producten bestaan ​​al tientallen jaren, maar soms hebben klanten nog steeds hulp nodig bij het selecteren van een drukschakelaar om een ​​probleem op te lossen of de prestatie van een proces in hun faciliteit te verbeteren. In deze blog gaan we een aantal verschillende soorten drukschakelaars benoemen en waar deze voor geschikt zijn.

Lichtschakelaars

Een goed voorbeeld van een druk schakelaar is de licht schakelaar. De meeste mensen hebben wel één of meerdere lichtschakelaars in huis. Het is een simpele installatie die ervoor dient en lamp aan of uit te schakelen. Vaak zijn deze ingebouwd in de muur op vaste locaties.

Lichtschakelaars komen in allerlei verschillende kleuren, materialen vormen en maten. Zo zijn er ook:

 • Tijdschakelaars
  Hierbij kunt u een tijd instellen waarop de schakelaar aan of uit schakelt. Dit is handig met bijvoorbeeld buitenverlichting.
 • Trekschakelaars
  Deze komen vaak voor als het schakelpunt hoog is, bij bijvoorbeeld toiletten en badkamers. Hier is dan een touwtje aan bevestigd die ervoor zal zorgen dat u vanaf een laag punt de schakelaar kunt bedienen.
 • Wisselschakelaars
  Deze zijn handig als u via 1 punt meerdere kanalen wilt bedienen. Denk hierbij aan trappen, gangen en hallen.
 • Dimmers
  Met een dimmer kunt u de verlichting dimmen.
 • Wisselschakelaar
  Als er meerdere lampen via één locatie moeten worden aangezet kan dit doormiddel van een wisselschakelaar. Hierbij zijn meerdere drukschakelaars op een plek.

elektroshop kortingscode

Draadloze schakelaars

Tegenwoordig leven we in een tijdperk waarbij alles met de telefoon mogelijk is. Zo zijn er ook SMART schakelaars die ervoor zorgen dat u met uw smart home bediening alles kunt bedienen, zoals de lampen, airco garagepoort en nog veel meer.

Een smart schakelaar is een kastje die u op de plek van een reguliere drukschakelaar bevestigd. Deze schakelaar is echter verbonden met de wifi en hoeft u niet in te drukken. Gebruik voor de scherpste prijzen de kortingscode van Elektroshop

 

Lees ook:  Van plan om een hond te kopen?

No Replies to "De juiste drukschakelaar selecteren voor uw elektronische toepassing"