Leren om hulp te vragen

Wanneer vraag jij om help? Wanneer je jouw eigen veters niet kunt strikken? Wanneer je geen woonplek voor jezelf kunt vinden? Wanneer je op instorten staat? Of misschien pas wanneer het eigenlijk al te laat is? Veel mensen hebben het gevoel dat ze alles zelf moeten doen. Om hunzelf te bewijzen misschien, of om het gevoel te hebben zelfstandig te zijn. De waarheid is dat mensen sociale wezens zijn, en hulp vragen is daar een onderdeel van. Gelukkig kun je het ook leren.

Hulp met kleine dingen

Hulp vragen met kleine dingen is eigenlijk makkelijker om mee te beginnen, ook al zijn ze niet zo belangrijk.  Vraag een keer om hulp bij de afwas, of bij het poetsen. Probeer niet alles zelf te doen en merk dat mensen eigenlijk best graag helpen. Zo bouw je steeds makkelijker vertrouwen op in anderen en kun je ook makkelijker bij grotere issues om hulp vragen.

Hulp met grote dingen

Als je iets nodig om verder te komen in het leven dan is het beter om dit zo snel mogelijk te vragen. Er zijn zoveel mensen met een hele hoop ervaring in dingen die je je niet kunt voorstellen, en vaak willen ze je ook helpen. Dit geld voor zowel mensen om je heen als bedrijven die je kunnen helpen. Wordt je uit je huis gezet? Informeer al je familie en vrienden en vraag of ze iets voor je kunnen betekenen. Ben je ontslagen van werk en op zoek naar een nieuwe plek? Informeer bij bijvoorbeeld outplacement onderwijs om sneller aan de slag te kunnen en weer onderweg te zijn. Het probleem zit hem vaak in het te laat aankloppen bij mensen

Lees ook:  Wat is slaapapneu?

No Replies to "Leren om hulp te vragen"


    Got something to say?

    Some html is OK