Tips voor een langere levensduur voor je telefoon

Onze smartphones zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken ze voor het bijhouden van afspraken, communiceren met vrienden en familie, het maken van foto’s en video’s, het afspelen van muziek en nog veel meer. Het is daarom van groot belang dat we goed voor onze telefoon zorgen, zodat die zo lang mogelijk mee gaat. In dit artikel geven we je enkele tips voor het verlengen van de levensduur van je telefoon.

telefoonhoesje

Telefoonhoesje & screenprotector

Om onze telefoon te beschermen tegen krassen en beschadigingen kun je gebruik maken van een telefoonhoesje en een screenprotector. Er is zijn veel verschillende soorten telefoonhoesjes te verkrijgen, denk hierbij aan designs en kleuren. Je kan er een kiezen die bij jou past! Ook kun je kiezen tussen een backcover of een flipcase. Een backcover beschermt alleen de achterkant/zijkant en een flipcase beschermt de gehele telefoon. Een screenprotector is een extra beschermlaag voor op het schermpje.

Verwijder onnodige apps en bestanden

Onnodige apps op je telefoon zorgen ervoor dat de batterijcapaciteit sneller achteruit gaat en dat de telefoon langzamer wordt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je minder opslagruimte hebt op je telefoon. Verwijder dus de apps, foto’s en bestanden die je niet nodig hebt.

Opladen

Probeer je telefoon niet onnodig in de lader te laten, dit kan de batterij beschadigen. Het beste is om de telefoon tussen de 20% en 80% te laten én alleen als het echt nodig is tot 100% te laden. Daarnaast is het belangrijk om de juiste lader te kopen. Vaak krijg je als je een telefoon koopt er een lader bij, gebruik deze zoveel als mogelijk.

De batterij

Indien de batterij van een telefoon kapot is, laten mensen deze vaker “goedkoop” repareren. Want een originele batterij is vaak veel duurder dan een namaak. Dit wordt sterk afgeraden, deze namaak batterijen gaan vaak minder lang mee en kan de telefoon beschadigen.

Telefoon up-to-date houden

Zorg ervoor dat de updates op je telefoon op tijd geïnstalleerd worden. Als telefoons niet geüpdatet worden kan het zijn dat dit effect heeft op de snelheid van je telefoon, de batterij en de algemene werking van je telefoon. Houd je telefoon dus up-to-date!

Vermijd extreme temperaturen

Het is absoluut niet goed als je je telefoon is de volle zon laat liggen, het kan dan zelfs zo zijn dat je telefoon tijdelijk oververhit is en niet meer werkt. Extreem warme of koude temperaturen zorgt ervoor dat de batterij van de telefoon wordt aangetast.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel op de hoogte over hoe je ervoor kunt zorgen dat je telefoon een langere levensduur heeft. Lees ook: draadloze oortjes kopen of de 3 voordelen van een ICT bedrijf.

Lees ook:  Beheers de kunst van keuzes maken

No Replies to "Tips voor een langere levensduur voor je telefoon"