Aluminium veranda versus houten veranda

Veranda’s zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Zo bestaan er houten veranda’s, aluminium veranda’s, glazen veranda’s, overkappingen en ga zo maar door. Maar wat is nou het verschil tussen al deze soorten veranda’s?

Beide veranda’s hebben zo hun voor- en nadelen. Welke veranda het beste bij u en in uw tuin past is volledig persoonsafhankelijk. Wilt u graag een strak en modern design en heeft u graag weinig onderhoud aan uw veranda? Dan is een aluminium veranda het meest ideaal. Houdt u van een gezellige, natuurlijk ogende veranda en vindt u het niet erg om met enige regelmaat de veranda te onderhouden? Kijk dan eens bij het assortiment aan houten veranda’s. In deze blog zullen wij ingaan op het verschil tussen een aluminium en een houten veranda.

Aluminium veranda

Het grootste voordeel van een aluminium veranda is dat de veranda onderhoudsarm is. Een aluminium veranda is namelijk weerbestendig en kan daardoor makkelijk alle seizoenen aan. Aluminium is een veelzijdig materiaal. Het is licht in gewicht, maar daarnaast ook heel sterk. Ook heeft aluminium een oxidelaagje, wat er voor zorgt dat het materiaal bestendig is tegen water en lucht. Dit maakt een aluminium veranda gelijk corrosiebestendig, wat betekent dat het niet zal gaan roesten. Ook zorgt dit oxidelaagje ervoor dat het materiaal niet ontvlambaar zal reageren op andere stoffen van buiten af. Dit alles zorgt er dus ook voor dat een aluminium veranda makkelijk te reinigen is en het een strakke en moderne uitstraling heeft.

Houten veranda

Een houten veranda geeft een gezellige en warme uitstraling, wat de tuin erg aantrekkelijk maakt om even in te ontspannen. Het voordeel van een houten veranda is dat het in veel verschillende stijlen kan worden opgeleverd. Zo bestaan er strakke, moderne houten veranda’s, maar is er ook de mogelijkheid om de houten veranda een klassieke of landelijke uitstraling te geven. Ook is er keuze uit veel verschillende soorten hout, waardoor u de veranda goed op de stijl van uw eigen woning kunt aanpassen en een uniek karakter kunt geven. Ten opzichte van een aluminium veranda is het bij  een houten veranda van belang dat het hout onderhouden wordt. Het hout wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Hierdoor kan het hout veranderen in kleur, wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om elke 4-5 jaar het hout te onderhouden met een hoogwaardige grondlaag of houtolie.

Houten veranda versus een aluminium veranda

Nu we wat meer inzicht hebben in de eigenschappen van een houten en een aluminium veranda, zullen we kort even de verschillen op een rijtje zetten. Een houten veranda heeft het grote voordeel dat het een warme, gezellige maar ook natuurlijke uitstraling heeft. Het biedt vele mogelijkheden in het maken van een uniek design. Het nadeel is dat hout leeft, en dus om de zoveel jaar behandeld dient te worden. Een veranda gemaakt van aluminium is daarentegen heel gemakkelijk in onderhoud. Aluminium is een stevig materiaal dat roest en brandbestendig is. Een aluminium veranda heeft minder mogelijkheden in het design. Met een aluminium veranda komt u altijd uit op een strakke en moderne uitstraling.

Lees ook:  De jaarlijkse schoonmaak

 

No Replies to "Aluminium veranda versus houten veranda"


    Got something to say?

    Some html is OK