Tips om veilig te rijden met een bestelbus

Wanneer je voor de eerste keer achter het stuur van een bestelbus stapt, voelt dit anders aan. Of je nu een professional bent die regelmatig met een bestelbus rijdt of iemand die een bestelbus huurt. Veiligheid moet altijd vooropstaan. Een bestelbus vereist een andere rijvaardigheid dan een standaard personenauto. Hier volgen enkele tips om veilig op pad te gaan met je bestelbus.

Pas je spiegels aan

De meeste bestelbussen hebben geen achteruitkijkspiegel binnenin, omdat je door de laadruimte vaak niets kunt zien. Daarom zijn de zijspiegels cruciaal. Stel ze goed af voordat je vertrekt, zodat je een duidelijk zicht hebt op de weg en andere voertuigen.

Houd rekening met de grootte

Een bestelbus is langer en vaak ook breder dan een standaard personenauto. Dit betekent dat je ruimere bochten moet maken en tijdens het parkeren rekening moet houden met de ruimte om te kunnen parkeren. Ben je op zoek naar een bestel of verhuisbus in Utrecht? Klink dan hier om een verhuisbus te huren in de buurt van Utrecht.

Vervoer je lading veilig

Bij vervoer om te verhuizen heb je te maken met een enorme lading. Zorgen voor een veilige lading is daarom van uiterst belang. Een slecht vastgezette lading kan tijdens het rijden verschuiven, wat de balans van de bestelbus kan verstoren. Zorg er dus voor dat de lading goed is vastgezet en gelijknamig is verdeeld om kantelen of onvoorspelbare bewegingen te voorkomen.

 

Man met een lading bestelbus

 

Blijf alert in de dode hoek

De dode hoek verwijst naar alle gebieden rond een voertuig die niet direct zichtbaar zijn voor de bestuurder, ondanks het gebruik van spiegels. Bij bestelbussen zijn deze dode hoeken vaak groter dan bij personenauto’s vanwege hun omvang en ontwerp. Het begrijpen en herkennen van deze dode hoeken is cruciaal voor de veiligheid van de bestuurder, passagiers en andere weggebruikers. Wees je hiervan bewust en controleer altijd twee keer voordat je van rijstrook wisselt of draait.

Rij altijd veilig

Veilig rijden met een bestelbus is niet alleen een van het leren beheersen van het voertuig, maar ook van anticiperen op de weg en andere weggebruikers. Maar defensief rijden hoe doe je dat? Door voorzichtig en attent te blijven, kun je veel gevaar vermijden en zorg je ervoor dat jij en je lading veilig op de bestemming aankomen.

 

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze blog.

Lees ook:  Wat is het doel van code95?

No Replies to "Tips om veilig te rijden met een bestelbus"