Veel verschillende laptops

Iedereen is tegenwoordig in het bezit van een laptop. De jongeren meestal omdat ze deze voor hun studie nodig hebben en de ouderen omdat het handig is om dingen op te zoeken. Er zijn zo veel verschillende soorten laptops dat je soms niet weet wat je moet kiezen. Lat als eerst op of er veel voorkomende klachten zijn bij een bepaalde laptop, een voorbeeld hiervan is laptop aan netstroom accu wordt niet opgeladen. Dit kan door de laptop zelf komen of dor de opladen zelf, zoek dit van te voren goed uit. Ook zul je op de batterij capaciteit van de laptop moeten letten, je kunt namelijk niet overal je laptop even opladen. Het is vervelend als je ergens aan het werk bent en hij valt opeens uit.

 

Tips bij het uitzoeken van een laptop

Zoals eerder aangegeven zul je op de klachten moeten letten, ook weer het voorbeeld laptop aan netstroom accu wordt niet opgeladen sluit hierbij aan. Als eerste tip is dat je moet gaan bedenken waarvoor je je laptop gaat gebruiken. Wanneer je een laptop gaat kopen, weet je vast al waar je deze voor gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld enkel browsen op het internet en Netflixen, of ga je bijvoorbeeld foto’s bewerken of een game spelen? Je hebt vast wel bepaalde gebruikssituaties in je hoofd voor je laptop. Maar niet elke laptop is geschikt voor alle taken. Tip 2 is let op de grootte van de laptop.¬†Gaat je laptop veel mee op reis of ga je hem vooral thuis of op het werk gebruiken? Kies in dat laatste geval voor een 15 of 17 inch laptop. Zo heb je een groot scherm om alles op te doen. Ben je veel onderweg, kies dan voor maximaal een 14 inch laptop en met een gewicht van maximaal 1,5 kilogram. Zo voorkom je dat je je een ongeluk sjouwt.

 

De besturingssystemen

Nog een goede tip, de keuze welk besturingssysteem je wilt gebruiken. Het besturingssysteem is het programma waarmee je de laptop gebruikt en bestuurd. Je hebt keuze uit 3 besturingssystemen in de winkels.

  • Windows 10 (van Microsoft)
  • OS X (van Apple)
  • Chrome OS (Google)

De keuze in laptops met het Windows besturingssysteem is enorm groot. Iedere fabrikant heeft wel laptops te koop met Windows als besturingssysteem. Dit is ook het meest gebruikte besturingssysteem. Als je voor OS X kiest ben je gebonden aan Apple. Alleen Apple levert haar laptops (Macbooks) met OS X als besturingssysteem.

Lees ook:  Volg jouw yogalessen in Sittard

No Replies to "Veel verschillende laptops"


    Got something to say?

    Some html is OK