Tips om je woning te beveiligen tegen inbraak

Inbrekers hebben tegenwoordig slechts 30 seconden nodig om een woning binnen te komen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat jouw woning is voorzien van goede inbraakbeveiliging. Wij geven jou enkele slimme tips om jouw woning te beveiligen tegen inbraak. Op deze manier hou jij inbrekers buiten de deur.

Keurmerk sloten

SKG-keurmerk sloten

Inbrekers zijn zo in jouw woning. Daarom is het belangrijk dat jij jouw deuren goed afsluit. Sloten van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat inbrekers minder kans maken om jouw woning binnen te dringen. Voorzie de voor- en achterdeur daarom van goede sloten. Let erop dat de sloten die je aanschaft zijn voorzien van het SKG-keurmerk. Deze sloten zijn getest tegen verschillende inbraakmethodes. De sloten hebben een inbraak vertragende functie. Vervang oude sloten voor nieuwe sloten met een SKG keurmerk om inbrekers buiten de deur te houden.

Raambeveiliging

Naast dat je de deuren voorziet van goede sloten, zorg je ervoor dat ramen ook worden voorzien van goede beveiliging. De sloten op het raam worden nog wel eens vergeten. Voorzie de ramen van gecertificeerde raamsloten om inbrekers buiten de deur te houden. Wil je de ramen nog beter beveiligen? Dan kun je eventueel nog anti-inbraakstrips tussen het kozijn plaatsen.

Instaleer een alarmsysteem

De volgende stap is het plaatsen van een alarmsysteem. Het alarmsysteem detecteert bewegingen door middel van sensoren. Wanneer een inbreker jouw woning binnen wil dringen via ramen of deuren, dan gaat het alarm af. Je kunt kiezen voor een stil alarm dat de hulpdiensten inschakelt of een luid alarm dat de inbrekers afschrikt.

Tegenwoordig bestaan er ook slimme alarmen die een melding sturen naar jouw smartphone. Zo kun je altijd en overal controleren of er iemand bij of in jouw woning is. Ook kun je door gebruik te maken van handige gadgets de verlichting aan laten springen.

Laat het lijken alsof je thuis bent

Inbrekers komen natuurlijk langs wanneer er niemand thuis is. Laat het daarom lijken alsof je thuis bent. Door de komst van slimme verlichting wordt dit steeds eenvoudiger. Zo kun je een timer instellen zodat de verlichting ’s avonds aanspringt. Op deze manier laat je het lijken dat je gewoon thuis bent. Je kunt hierdoor met een gerust gevoel op vakantie gaan!

Heb je thuis niet de beschikking over slimme apparatuur? Vraag dan familie, vrienden of de buren om de boel in de gaten te houden. Vraag hen bijvoorbeeld om een auto op de oprit te zetten, de post te verzamelen of de lampen regelmatig aan of uit te doen. Op deze manier wek je bij inbrekers het idee dat je ‘thuis bent’.

Schakel hulp in van een slotenspecialist

Tegenwoordig vinden inbrekers steeds meer manieren om jouw woning binnen te dringen. Daarom is het belangrijk dat jouw woning goed wordt beveiligd tegen inbraak. Schakel om die reden de hulp in van een slotenspecialist. Zij zullen jouw woning voorzien van alle nodige inbraakbeveiliging. Renoveer een oud huis en vervang de sloten voor nieuwe sloten met een SKG-keurmerk. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart de deur uit kunt. Inbrekers maken een stuk minder kans om jouw woning binnen te dringen. Ben jij nu op zoek naar een slotenmaker in Maastricht, Kerkrade, Sittard of Hoensbroek? Neem dan snel contact op met de slotenspecialist!

Lees ook:  Een WOZ-bezwaar, wat is dat?

No Replies to "Tips om je woning te beveiligen tegen inbraak"


    Got something to say?

    Some html is OK