Renoveer een oud huis!

Een ouder huis kopen en renoveren is een heel nobele daad. Je geeft zo een huis een tweede leven doordat je de levensduur verlengt en het is nog eens goed voor het milieu ook! Er komt bij een renovatie echter heel wat kijken en het is niet zo eenvoudig als het soms op sociale media lijkt. Er kruipt wel degelijk bloed zweet en tranen in en een grote portie geld! We zetten hier een aantal tips op een rijtje om je renovatie zo gemakkelijk mogelijk te doen verlopen, zodat jij in een mum van tijd kan intrekken in je gloednieuwe en fantastische woning!

 

1. Denk na over een ecologische renovatie

Wanneer je begint met renoveren, doe je best een stevige portie opzoekwerk, aangezien er zeer veel manieren zijn om geld te besparen en je huis zo groen mogelijk te maken. Verschillende landen en gemeenten geven namelijk reducties wanneer een eigenaar een huis op een milieuvriendelijke manier renoveert. Dit kan je vaak al bereiken met vrij eenvoudige dingen, zoals de juiste soort ramen installeren en goede isolatie aanbrengen. Dit zorgt er dan voor dat je bijvoorbeeld minder registratierechten moet betalen. Daarbij heeft dit natuurlijk ook voordelen op lange termijn, aangezien je het verschil zal zien in de energiefactuur!

 

2. Denk na over je afval en puin afvoeren

Bij zo een renovatie heb je zeer veel afval, gaande van meubels die achter zijn gebleven, tot behang en bakstenen die verwijderd werden. Puin afvoeren is dan een taak waar je de nodige aandacht aan moet schenken. Je wil namelijk niet dat het afval in de weg ligt of ongevallen veroorzaakt! Om aan afval afvoeren te doen, schakel je best hulp in van professionals, zeker wanneer je te maken zou hebben met gevaarlijk materiaal.

puin afvoeren

3. Bereid alles goed voor

De kans is vrij groot dat je toch wel enige tijd niet in de woning in kwestie kan wonen, tenzij je deel per deel renoveert. Zorg dus dat je alternatieve plaatsen hebt om te slapen en te douchen, zodat je leven niet te veel overhoop wordt gegooid! Door goed op voorhand over alle aspecten na te denken, zorg je namelijk dat deze toch al redelijk stressvolle ervaring een beetje minder erg wordt!puin afvoeren

Lees ook:  Sleutel vergeten? Gebruik deze tips als je jezelf hebt buitengesloten

No Replies to "Renoveer een oud huis!"