Tips voor het verbouwen van je huis

Bent u van plan om uw nieuwe of juist oude huis te gaan verbouwen? Heeft u al eens een verbouwing mee gemaakt of bent u juist nog een beginner? Het is in ieder geval duidelijk dat een verbouwing van uw huis een flink project is. Daarbij kunnen dingen nog wel eens lastig of fout verlopen. Maar wanneer u een goed plan hebt, dan zal de verbouwing een stuk beter gaan verlopen. Lees onze tips die door Bruis Architectuur zijn opgesteld.

Tip 1 voorbereiding is het halve werk

Zorg dat u ruim van te voren begint met het opstellen van uw uitgangspunten voor de verbouwing. Wanneer u weet wat u wilt en dit goed definieert, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Ga op onderzoek uit en bespreek en verbeeld wat u graag wil voor nu maar ook voor in de toekomst.

Tip 2 weet wat u wil

Stel een lijst op met de eisen en wensen die u stelt aan uw woning. Maak het overzicht per ruimte en begin met de grootte van de ruimte en wat u graag wilt. u kunt uw eisen en wensen per categorie opsplitsen in noodzakelijk, belangrijk en nice to have. Om een beter beeld te krijgen van de ruimtes kunt u werken met een zogeheten moodboard. Via een moodboard krijgt u een duidelijker beeld en gevoel bij de ruimte. Dit kunt doen door afbeeldingen op bijvoorbeeld Pinterest te zoeken ofmiddels schetsen, tekeningen of andere foto’s.

Tip 3 de financiën

Zorg dat u weet hoeveel u kan besteden. Bepaal wat u uit kan geven en bespreek een hypotheek met de bank. Voor het verstrekken van een hypotheek, ziet de bank graag dat de verbouwing waarde oplevert. Echter is het niet zo dat de kosten van een verbouwing gelijk zijn aan de meerwaarde van de verbouwing. Het belangrijkste is dat u zich laat leiden door de gewenste verbetering en wensen. Let wel op dat bij een verbouwing de kosten altijd hoger uitvallen, hier kunt u rekening mee houden door ongeveer op 85 tot 90 procent van uw beschikbare budget te blijven qua kosten.

Huis verbouwen

Tip 4 kosten

Zorg dat u rekening houdt met alle kosten. De kosten zullen voornamelijk uit bouwkosten bestaan. Denk aan sloop, opbouw en bijvoorbeeld installatie. maar de aanvraag bij de gemeente kost ook geld. U werkt vaak nog met een architect, een aannemer etc. Denk ook aan de kosten die na afloop komen, zoals verlichting, interieur en gordijnen.

Tip 5 vraag voor advies

Voor het verbouwen van uw huis, zijn tegenwoordig allerlei vergunningen en regels opgesteld. Laat u zich informeren bij de gemeente wat er volgens het bestemmingsplan toegestaan is. Voor complexere zaken, kunt u zich beter laat adviseren. U bent immers zelf de opdrachtgever en dus ook verantwoordelijk voor het resultaat en het houden aan de regelgeving.

Tip 6 schakel een architect in

Een architect kan u helpen met het vinden van betaalbare of juist moderne oplossingen en vertaalt dit naar tekeningen en beelden waarmee een aannemer mee aan de slag kan. Door de juiste tekeningen kan een aannemer precies aan de slag en weet hij wat van hem verwacht wordt. U kunt het project ook voorleggen bij verschillende aannemers en de verschillende offertes vergelijken.

Lees ook:  Wat is belangrijk bij het designen van een logo

Tip 7 neem voldoende tijd

Neem voldoende de tijd om de verbouwing af te ronden. Het bestaat niet alleen uit het uitvoerende werk. Een goede voorbereiding waarin je eisen en wensen duidelijk vastgelegd zijn, kosten tijd. Maar ook het maken van de tekeningen. Na afloop van de verbouwing zal er ook nog tijd nodig zijn om de zaken af te ronden en woonklaar te maken, denk bijvoorbeeld aan meubels en verlichting.

Tip 8 energiebesparing

Aangezien u nu toch bezig bent met verbouwen, is het een goed idee om te investeren in het verbeteren van de isolatie, ventilatie, een verwarmingssysteem of zonnepanelen. Dit zorgt in de toekomst voor een besparing op de energiekosten. Tevens vinden de banken vaak dat een investering in duurzaamheid of energiebesparing een waardevermeerdering is.

Tip 9 kies de mensen

Als u de mensen kiest voor het project, ga dan niet direct voor de voordeligste. Kies eerder voor de beste mensen waar u prettig mee kunt omgaan. Als u een goed team hebt, zal de samenwerking ook soepeler verlopen en krijgt u vaak het betere resultaat. Wanneer het bouwproces lastig verloopt, zal het project vertragen maar ook meerwerk opleveren.

Tip 10 begin er mee

Bent u na lang denken tot de conclusie gekomen dat u de verbouwing wilt doorzetten? Dan moet u het gewoon gaan doen. Door de juiste vakmensen zal het project goed verlopen. Door te beginnen met een architect die de verbouwing duidelijk op papier kan zetten.

No Replies to "Tips voor het verbouwen van je huis"


    Got something to say?

    Some html is OK