10 tips van professionele schoonmakers

Schoonmaken blijft een kus. Van het verwijderen van aanslag in de badkamer tot het schoonmaken van de keuken. Maar hoe krijg je nu alles snel en gemakkelijk schoon? Wij hebben de beste tips van professionele schoonmakers op een rij gezet.

Hoe kan het dat professionele schoonmakers het werk altijd snel en toch goed schoon krijgen? Wij spraken met van Iersel en hebben de volgende tips voor jullie op een rij kunnen zetten.

Tip 1 vieze oven

Is je oven vies en zitten er aangekoekte etensresten vast? Dan kun je de oven insmeren met groene zeep en leg je een doek met ammoniak op een stuk aluminiumfolie. Laat het een nacht intrekken en veeg moeiteloos het vet en de andere viezigheid van de oven.

Tip 2 voegen

De voegen tussen de tegels zijn vaak lastig schoon te krijgen. Door een mengsel van bleek en soda krijg je deze goed schoon. Smeer de vloer en voegen met het mengsel in en laat dit een kwartier intrekken. Hierna spoel je alles af met schoon water.

Tip 3 microvezeldoekjes

Door het gebruik van een microvezeldoekje heb je geen schoonmaakmiddel nodig. Ze zijn ideaal om te stoffen, maar ook om de ramen glanzend schoon te krijgen.

Tip 4 frisse was

Ruikt je was niet meer zo fris? Dan kan het ontkalken van de machine vaak helpen tegen de nare geur. Je kan de wasmachine schoonmaken door (schoonmaak)azijn in het wasmiddelbakje te doen en vervolgens een programma van negentig graden aan te zetten.

Tip 5 stinkende prullenbak

Last van een stinkende prullenbak? Voordat je een nieuwe vuilniszak in de prullenbak doet, strooi je wat soda op de bodem. De soda absorbeert de vieze geurtjes, eventueel kan je ook kattenkorrels gebruiken.

Tip 6 RVS oppervlakken

Zijn je roestvrijstalen oppervlakken vies en vettig? Door het gebruik van olijfolie krijg je deze weer mooi schoon. Gebruik een keukenpapiertje en wrijf zacht rondjes.

Tip 7 Kalk in de douche

Heb je last van kalk in de badkamer of in de douche en krijg je het niet meer goed schoon? Smeer het oppervlak dan in met witte azijn. Laat het ongeveer 15 min intrekken en veeg het vervolgens met een doek schoon. Het zuur van het azijn verwijdert de vlekken. Voor de douchekop, kan je deze in een bak met azijn leggen.

Tip 8 vlekken in tapijt of vloerkleed

Heb je vlekken in je tapijt of vloerkleed? Je kunt er voor kiezen om een beetje koolzuurhoudend water op de vlek te gieten en de vlek zal grotendeels door de bubbels naar boven komen. Je kunt het hierna droog deppen. Eventueel kun je ook ossengalzeep gebruiken. Dit is gewoon bij de drogist te koop.

Tip 9 stofzuigen

Heb je last van een muffe geur tijdens en na het stofzuigen? Je kan hiervoor speciale geurmiddelen kopen, maar ook wasmiddel in de stofzuigerzak helpt. Zet ook je ramen open tijdens het stofzuigen, dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en helpt tegen fijnstof.

Tip 10 streeploze vloer

Krijg je laminaatvloer schoon door verdunde ammoniak te gebruiken. De geur is wel minder prettig, maar je bent verzekerd van een streeploze vloer.

Lees ook:  Over BHC

No Replies to "10 tips van professionele schoonmakers"


    Got something to say?

    Some html is OK