Wat houdt een duurzaam huis ontwerpen precies in?

De term duurzaamheid, hoor jij ‘m ook zo vaak? Wat wordt hiermee bedoeld vanuit het oog van een architect en wat betekent duurzaamheid precies?

Duurzaamheid is simpelweg dat iets voor een langere tijd bruikbaar is. Het is de balans tussen economische, sociale en ecologische belangen voor de toekomst en het heden. Het verschilt per architect waar de nadruk op ligt. Bij het ene architectenbureau draait duurzaamheid om weinig vervoerskosten en bij een ander draait het om het gebruik van duurzame materialen. Hoge energiebewustheid en duurzame materialen zijn echter twee elementen waar alle duurzame architecten niet omheen kunnen. Bij duurzame architectuur wordt mens en milieu gerespecteerd, waardoor het voor meerdere generaties mogelijk is om het gebruik van duurzame materialen te ervaren.

Architect Brabant

Duurzame vormgeving

Een duurzame woning is meer dan alleen een duurzaam ontwerp. Qua vormgeving wordt er tijdens het ontwerp rekening gehouden met de omgeving. Daarnaast is het voor de ontwerper de taak om het gebouw duurzaamheid uit te laten stralen, waardoor mens verantwoord om zal gaan met de omgeving waarin het gebouw geplaatst wordt. Op zoek naar een duurzame architect in Brabant? IHC Architects heeft veel ervaring in binnen- en buitenland, waardoor jouw woning precies naar wens ontworpen kan worden.

Duurzaam materiaalgebruik

Door gebruik te maken van onderhoudsloos, hoogwaardig en milieuvriendelijk materiaal is het mogelijk om het huis enorm te verduurzamen. Het bouwen van een huis wordt door de steeds strenger wordende regelgeving lastiger. De isolatiewaarden worden steeds hoger evenals de energieprestatienorm, die meer om duurzaam materiaalgebruik vraagt. Wil je geen zorgen over de regelgeving? Neem dan in Nijmegen dé architect Nijmegen aan, waardoor jij zonder stress een mooi huis kan laten ontwerpen en bouwen.

Omgeving

Tijdens het ontwerp zal er al rekening worden gehouden met de omgeving waarin het gebouw geplaatst wordt. Door de aanpassing aan omgeving wordt het gebouw nog duurzamer en zal de gebruiksduur van een gebouw optimaal zijn. Door de aanpassing wordt er ook rekening gehouden met het respect naar mens en omgeving. Dit omdat het gebouw zo duurzaam mogelijk wordt ontworpen, zodat het door meerdere generaties gebruikt kan worden.

Belasting van de aarde

Wat centraal staat bij duurzaam bouwen is dat de aarde zo min mogelijk belast wordt. Dit kan gedaan worden door de woning te renoveren of door gebruik te maken van energiebewuste technieken of duurzame materialen.

 

Lees ook:  Waar moet je op letten bij het kiezen van een energieleverancier?

No Replies to "Wat houdt een duurzaam huis ontwerpen precies in?"


    Got something to say?

    Some html is OK