Bitcoin

Tegenwoordig weten mensen veel af van Bitcoin, de cryptovaluta die ondertussen 10 jaar oud is.
Toch leerde veel van deze mensen Bitcoin pas echt kennen in 2017. Daarvoor verdiepte het grote publiek er zich niet echt in. In 2009, het jaar van de lancering, was de munt nog helemaal niks waard. Bitcoin is net na de financiële crisis van 2008 gelanceerd om mogelijk als alternatief te dienen voor banken. Het vertrouwen van de mensen in banken werd dat jaar flink beschadigd. Dit zorgde ook weer voor een heel positieve kijk op Bitcoin, mensen konden via Bitcoin hun eigen geld kunnen beheren. Er lagen dus wel degelijk kansen. Bitcoin werd steeds populairder en dit zorgde voor de grote stijging die een aantal jaar geleden gebeurden.

 

Check de waarde

Op het internet zijn er verschillende webpagina’s die het mogelijk maken om de realtime koers van Bitcoin (en andere cryptovaluta) te bekijken en te volgen. Vaak kan dit van het afgelopen uur, de vorige dag, vorige week, vorige maand, vorig jaar en zelfs tot 3 jaar terug bekeken worden. Vaak kun je ook switchen van dollars naar euro’s en andersom.

koers van bitcoin

Hype of financieel redmiddel?

De belangrijkste vraag in de cryptowereld: wat gaat er in de toekomst met de koers van bitcoin gebeuren? Het is een vraag waar helaas niemand antwoord op heeft. Het kan namelijk alle kanten op. Veel mensen zijn overtuigd van een flinke stijging op de korte termijn. Dit heeft alles te maken met de stijging van 2017, toen de munt een waarde van meer dan 19.000 Amerikaanse dollar aantikte. Deze periode zorgde ervoor dat Bitcoin bekend werd bij het grote publiek. Het was in het nieuws, het stond in de krant en je hoorde er op straat over. Maar goed, dat was toen en nu is nu. Over het algemeen zijn de meeste mensen er wel van overtuigd dat bitcoin, vroeg of laat, een rol gaat spelen in onze maatschappij. Experts en deskundigen zeggen zelfs dat 100.000 dollar tot 1.000.000 dollar per Bitcoin niet ondenkbaar is.

 

 

Lees ook:  Gebruik deze tips voor het verbeteren van de live chat

No Replies to "Bitcoin"


    Got something to say?

    Some html is OK