Belangrijke tips voor het afsluiten van een lening

Er zijn heel wat momenten waarop een extra budget in de vorm van een lening goed van pas komt. Persoonlijke projecten zoals een renovatie aan je huis, een reis naar het buitenland, een bruiloft of u wilt uw interieur opnieuw gaan inrichten. Het is verstandig om je in een aantal zaken te verdiepen. Een lening sluit je namelijk voor een langere periode af, dus het is niet alleen aan te raden om te kijken naar gunstige leenvoorwaarden, maar om ook goed na te denken over hoe jij je lening in de loop van de tijd kunt blijven betalen.

 

Laat je nabestaanden niet achter met jouw lening in geval van overlijden

Natuurlijk is de kans niet groot en wil je er liever niet aan denken, maar het kan gebeuren dat je gedurende de looptijd van een lening, die je via een lening simulatie hebt afgesloten, komt te overlijden. Sommige kredietverstrekkers hebben in de voorwaarden opgenomen dat er in dat geval een bedrag wordt kwijtgescholden, maar dat gebeurt zeker niet altijd. Wanneer je overlijdt tijdens de looptijd van je lening en je hebt hier verder geen maatregelen voor getroffen, zullen je nabestaanden belast worden met jouw restschuld als ze je nalatenschap accepteren. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij je lening zorgt ervoor dat de verzekeraar jouw restschuld in geval an overlijden wordt afgelost.

 

Kijk verder dan je eigen bank

lening simulatie

Vrijwel iedereen in België en Nederland heeft een eigen ‘huisbank’, zoals de Rabobank, ING, SNS of ABN Amro. Je bent al jaren klant. Jij kent je bank goed en de bank kent je financiële zaken en jou. Al jouw financiële zaken onder brengen bij dezelfde organisatie is wel zo overzichtelijk. Je kunt ook eens kijken naar andere leningverstrekkers. Grootbanken zijn niet altijd de meest voordelige aanbieders. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die leningen verstrekken m.b.v. het aanvragen van een lening simulatie.

Dat verloopt zo: Allereerst geef je gegevens door met betrekking tot jouw financieringsaanvraag, je behoeften en je profiel. Daarna zal de kredietverstrekker je aanvraag en terugbetalingscapaciteit direct analyseren door zich met name op de gegevens van de Centrale voor kredieten aan particulieren te baseren. Je krijgt hierbij onmiddellijk antwoord. Je bezorgt de nodige documenten en ondertekent de overeenkomst van achter je computer. De kredietverstrekker keurt jouw dossier definitief goed en schrijft het bedrag van je lening direct naar je over. De kredietverstrekker zorgt ervoor dat je maandelijkse afbetalingen worden verdeeld over de investeerders die onrechtstreeks jouw lening hebben gefinancierd.

Lees ook:  Een WordPress website laten maken

No Replies to "Belangrijke tips voor het afsluiten van een lening"


    Got something to say?

    Some html is OK