Stap voor stap naar het rijbewijs toewerken

Als je achttien jaar wordt, mag je voor het eerst beginnen met het nemen van autorijlessen. Dit is voor velen een moment waar ze lang naar uitgekeken hebben. Bij velen komt de gedachte naar boven dat ze nooit meer met de fiets ergens naar toe hoeven gaan. Het hebben van een autorijbewijs bevordert ook de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van een persoon. Maar hoe ziet het traject richting het rijbewijs er eigenlijk uit? Hieronder bespreken we het hele traject van A tot Z.

Een rijschool uitzoeken

Ten eerste moet je op zoek gaan naar een rijschool bij jou in de buurt. Woon je in Den Bosch? Dan zoek je op Google naar rijles den bosch. Je vindt dan een aantal rijscholen. Om hieruit een weloverwogen keuze te maken zul je ze met elkaar moeten vergelijken. Dit kan door van elke rijschool het slagingspercentage op te zoeken. Ook kun je recensies lezen en de prijzen van de rijlespakketten op te zoeken. Voor het zoekwoord rijles den bosch kom je dan vaak uit op rijschoolindenbosch.nl. Eenmaal een keuze gemaakt, is het tijd om te beginnen met rijlessen.

Rijles en theorie

Tijdens de eerste rijles zul je beginnen met basishandelingen. Vaak begin je alleen met sturen. Hierna komt het gas- en rempedaal erbij. Pas als je dat onder de knie hebt mag je gaan schakelen. In het vervolg van de lessen leer je alle andere belangrijk functies van een auto. De meeste hiervan bevinden zich achter het stuur en op het dashboard. Ook zul je leren wat er onder de motorkap zit.

Het is tevens belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leren van je theorie. Het theorie-examen is één jaar geldig, dus het maakt niet veel uit als je dit al vroeg hebt gehaald. In het theorieboek leer je alles over veiligheid op de weg. Ook staan er handige vragen in. Deze vragen zijn meestal ook online beschikbaar.

Het praktijkexamen

Wanneer je succesvol het rijlespakket hebt doorlopen, kun je met je instructeur het praktijkexamen inplannen. Dit doe je bij de dichtstbijzijnde CBR locatie. Het praktijkexamen neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Voordat je in de auto stapt zul je van een afstand het kenteken moeten kunnen lezen. Dit doet de examinator om te kijken of je zicht wel goed genoeg is. Vervolgens ga je de weg op. Zolang je alle regels volgt en vooral veel in je spiegels kijkt, is de kans van slagen groot. Als alles goed is gegaan ben je geslaagd. Je kan nu het rijbewijs bij de gemeente aanvragen.

rijles den bosch

Lees ook:  De voordelen van een automaat

No Replies to "Stap voor stap naar het rijbewijs toewerken"