Versla de concurrent en kom bovenaan te staan in Google

Het online promoten van producten gebeurt voornamelijk op Google. Door online te adverteren kun je gemakkelijk in één keer met miljoenen mensen in aanmerking komen. Google is namelijk niet alleen in Nederland de meest gebruikte zoekmachine, maar over de hele wereld wordt Google dagelijks gebruikt. Daarbij is het handig te weten dat wanneer iemand iets opzoekt, die persoon al interesse heeft naar een specifiek product of dienst. De doelgroep is dus makkelijker te bereiken. Toch is het een hele uitdaging om effectief te adverteren op Google. Je moet rekening houden met oneindige variabelen en mogelijkheden.

 

Online adverteren is onderdeel van SEA

Adverteren in Google is een onderdeel van SEA (Search Engine Advertising). Campagnes die al eerder zijn opgezet, zorgen voor advertenties die hoger in de ranglijsten van Google scoren dan organische resultaten. Dit houdt in dat wanneer jij adverteert op Google, je ook tussen eerste resultaten zit die potentiële klanten te zien krijgen. Adverteren in Google wordt heel specifiek gedaan. Er wordt namelijk gefilterd op zoekwoord, doelgroep leeftijd, doelgroep locaties, interesses en nog veel meer. Als je hier gebruik van maakt, bereik je de mensen waar je naar op zoek bent.

 

Hoe doe je adverteren in Google?

Adverteren in zoekmachines is niet kosteloos. Er wordt gebruik gemaakt van een veilingsysteem. Als je een zoekwoord hebt gevonden waar je op wilt adverteren, dan vindt er tussen andere geïnteresseerde bedrijven een digitale veiling plaats. Dit zorgt ervoor dat de prijs van populaire zoekwoorden stijgt. Het is dus belangrijk een zoekwoord te selecteren dat een groot gedeelte van de doelgroep bereikt. Er moet echter wel een balans zijn tussen hoeveel mensen je denkt te bereiken en hoeveel je moet betalen voor de advertentie. Als je ervoor kiest om meerdere advertenties uit te zetten moet je er zeker van zijn dat er geen interne concurrentie plaatsvindt. Je wilt niet betalen om jezelf te verslaan in de ranglijsten van Google. Het kan nog best lastig zijn dit allemaal uit te zoeken en dan ook zo slim en voordelig mogelijk te adverteren, daarom maken veel bedrijven gebruik van SEA experts.

Lees ook:  Wat is een API en hoe werkt het?

No Replies to "Versla de concurrent en kom bovenaan te staan in Google"


    Got something to say?

    Some html is OK