Dit moet u weten over overwaarde opnemen

Als uw woning meer waard blijkt te zijn dan het overgebleven hypotheekbedrag kunt u spreken van overwaarde. Een voorbeeld hiervan is: uw woning heeft een waarde van 300.000 euro en de resterende hypotheek bedraagt 115.00 euro, de overwaarde is dan 185.000. U kunt er dan voor kiezen om de overwaarde op te nemen. In deze blog wordt meer uitgelegd over overwaarde opnemen.

Uw huis verbouwen

Bent u nog helemaal tevreden in uw huidige woning, dan wilt u natuurlijk niet weg. Als u uw rechten wilt intrekken, kunt u ervoor kiezen om de woning te renoveren. U kunt dan de overwaarde gebruiken om te renoveren. Dit maakt uw huis meestal ook waardevoller, wat nieuwe voordelen met zich meebrengt.

Verkopen van uw huis

Dit is de meest voor de hand liggende keuze die vele mensen maken als ze merken dat ze veel overwaarde kunnen opnemen. Als u uw huis verkoopt, kunt u met eigen vermogen uw nieuwe droomhuis financieren. Dit is de gemakkelijkste manier om overwaarde op te nemen. In de meeste gevallen moet al het eigen vermogen worden gebruikt om het nieuwe huis van te bekostigen.

Als u al een nieuwe woning hebt gekocht, maar de oude nog niet verkocht is dan kunt u de overwaarde ook gebruiken als overbruggingskrediet of overbruggingshypotheek. In dit geval kunt u de overwaarde gebruiken voor het nieuwe huis. Als het oude huis uiteindelijk wel verkocht is, wordt het overbruggingskrediet afgelost met de opbrengsten uit de verkoop.

Verlaag de hypotheekrente

U wilt niet verhuizen, niet verbouwen, maar wel uw overwaarde graag opnemen? Dan is het nog een optie om uw hypotheekrente te verlagen. Om deze hypotheekrente te verlagen wordt gebruik gemaakt van de overwaarde. Op deze manier worden uw maandelijkse uitgaven verlaagd, waardoor u mogelijk ruimte krijgt om ergens anders geld uit te geven. Een lager maandelijks bedrag geeft u meer ruimte om meer geld uit te geven aan duurdere aankopen, zoals vakanties.

Zoals u leest zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Kort samengevat kunt u uw overwaarde steken in het verbouwen van uw huis, een volledig nieuwe (grotere) woning kopen of uw huidige woning voordeliger maken in maandelijkse vaste lasten.

Lees ook:  Duurzaam wonen in een oud huis

No Replies to "Dit moet u weten over overwaarde opnemen"


    Got something to say?

    Some html is OK