Solliciteren in coronatijd

Solliciteren tijdens corona betekend anders solliciteren. Geen geschud meer van (meerdere) handen, niet mensen overtuigen met de juiste kleding van top tot teen. Daarnaast zijn er ook wat voordelen aan de coronatijd en werken. Het is het minder belangrijk of je bijvoorbeeld verder weg woont omdat er veel vanuit huis kan worden gewerkt, en meer vanuit huis werken is sowieso beter onderhandelbaar. Ook zijn er branches zoals de horeca waar op het moment veel tekort is aan personeel, dus in principe kun je altijd wel een baan ergens vinden. Zet je beste beentje maar voor, dit is hoe je solliciteert tijdens de coronatijd.

Je CV

Hoewel je CV natuurlijk altijd wel al belangrijk was, is het tegenwoordig met het gebrek aan fysiek contact extra belangrijk. Dit is omdat de focus van het selectieproces verschuift naar wat er wel binnen bereik is, en dat is onder andere je CV. Zorg dus dat je extra opvalt, maak desnoods een filmpje, en loods jezelf naar binnen met deze eerste stap.

online interview

Online interview

Als je eenmaal in de selectie zit, dan volgt waarschijnlijk een online interview. Het beste advies voor een online interview? Doe alsof het een normaal interview is. Doe dus toch maar een broek aan. Kleed je zoals je normaal ook voor een sollicitatie zou gaan. Is het niet om de partij tegenover je te overtuigen, dan is het wel voor jezelf. Hoewel het een online interview is wil je nog steeds je beste kant laten zien, toch? Des te beter jij eruit ziet, des te zelfverzekerder je bent. Dit zal de persoon die in gesprek is met jou merken.

Gesprek voorbereiden

Zorg ook dat je het gesprek goed voorbereid. Ga je goed inlezen over het bedrijf waar je solliciteert, en haal zoveel mogelijk informatie naar boven. Ook informatie over de persoon waar je een gesprek mee hebt kan helpen, onder andere door gemeenschappelijke interesses te vinden. Het is geen date, maar je moet er wel voor zorgen dat iemand je aardig vindt of op zijn minst je kwaliteiten waardeert. Ook kun je, als je daar handig in bent, tijdens het gesprek dankbaar gebruik maken van Google als je iets niet helemaal zeker weet. Let hierbij wel even op dat dit niet opvalt natuurlijk.

Lees ook:  Recruitment IT personeel

No Replies to "Solliciteren in coronatijd"