Snel je huis schoon, 3 supertips! 

Op een gegeven moment heb je het punt bereikt, dat je weet dat je moet schoonmaken. Veel mensen hikken er tegenaan en dat is jammer, want het kan anders. Wil jij af van je schoonmaak uitstelgedrag en je huis weer echt schoon hebben? Maak dan gebruik van deze 3 supertip! Zo heb je snel je huis schoon en houd je tijd over voor andere leuke dingen. 

Tip 1: Snel je huis schoon met de Pomodoro techniek 

De Pomodoro techniek gaat uit van korte tijdspannes van werken met een tijdklok. Dat kan gewoon de timer op je mobiel zijn of een eierwekker uit de keuken. In de jaren 80 was er een Italiaan, Francesco Cirillo die last had van te veel afleiding en niks uit handen kreeg. Hij bedacht de Pomodoro techniek, zijn wekker had wellicht de vorm van een tomaat. 

Met de pomodoro techniek schrijf je eerst de huishoudelijke taken op die je gedaan wil hebben die elk ongeveer 25 minuten duren. Vervolgens zet je de timer op 25 minuten en werk je ongestoord 25 minuten aan die ene taak, met als intentie dat de taak na 25 minuten ook af moet zijn. Vervolgens neem je 3 tot 5 minuten pauze. Daarna ga je naar de volgende taak. In het totaal doe je zo 4 taken. Op die manier ben je zo circa 2 uur bezig geweest. Lekker snel je huis schoon! 

Tip2: Slim schoonmaken: microvezeldoek 

Naast dat je de Pomdoro techniek is het ook slim om te werken met materiaal dat het leven makkelijker maakt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een goed microvezeldoek. Een goed microvezeldoek maakt het schoonmaken makkelijker. Het voordeel van een microvezel doek is dat het streeploos schoonmaakt. Met andere doeken blijf je vaak bezig. Er zijn zelfs speciale microvezeldoeken voor het schoonmaken van de ramen: nooit meer ramen zemen, ideaal! 

microvezel-doek

Tip3: Maak het leuk 

Veel mensen hebben zittend werk. Schoonmaken geeft je eindelijk weer de kans om fysiek bezig te zijn. Zet er een leuk muziekje bij op en het wordt al snel een stuk leuker om schoon te maken. Bijkomend voordeel is dat je zo gratis beweging krijgt, terwijl je er bij de sportschool voor moet betalen. Extra tip: doe niet alles zelf soms kun je bijvoorbeeld een bank beter laten schoonmaken.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook “Hoe kun je goedkoper leven?

Lees ook:  Zonnepanelen

No Replies to "Snel je huis schoon, 3 supertips! "