Tips voor SEO die iedereen zou moeten weten

Als je meer lezers wil voor je blog of meer lezers wil voor de content op je website moet je zeker even verder lezen. SEO gaat je namelijk helpen. SEO staat voor search engine optimization wat ook wel zoekmachineoptimalisatie is. SEO omvat alle werkzaamheden die je uitvoert om hoger te ranken in zoekmachines. Ideaal dus als je wil dat je content beter wordt gelezen. Wil je makkelijke tips zodat je er zelf mee aan de slag kan? In dit blog geven we ze. Wil je liever de SEO uitbesteden? Ook dat kan bij SEO Venlo bijvoorbeeld.

 

Afbeelding

Als je afbeeldingen toevoegt zorgt dat niet alleen ervoor dat je blog aantrekkelijker wordt. Het zorgt er ook voor dat je blog hoger gaat scoren in Google. Hiervoor moet je wel je keywoord in de afbeelding toevoegen. Dat doe je eenvoudig in bijvoorbeeld WordPress. Je geeft zo de robots van Google meer informatie zodat ze beter begrijpen waar je website over gaat. Een robot kan niet op een plaatje zien wat het is, maar als er een keywoord bij staat dan weet de robot het wel. Dat helpt voor je ranking.

 

Zoektermen

Als je wil dat je blog of je content wordt gevonden dan moet je bepaalde zoekwoorden verwerken. Gewoon een zoekterm ergens neerzetten is niet de allerbeste oplossing. Zet je zoekterm een of twee keer in je blog en zet hem als alt tekst (keyword) in je afbeelding. Het helpt ook als je zoekwoord in je URL zit en eventueel in je titel.

 

Koppen

Het helpt ook als je gebruik maakt van koppen. Niet zomaar koppen, maar de koppen <h1> en <h2>. Google ziet <h1> namelijk als de title van je blog. Als je in WordPress werkt dan zijn de koppen meestal al automatisch ingesteld op <h1>, het enige wat jij nog hoeft te doen is even controleren of het klopt.

 

Vindbaar

Je wil dat je blog of content wordt gevonden in Google, maar daarvoor moet je wel eerst vindbaar zijn voor de robots van Google. Dat doe je door linkjes in je blog te leggen. Een robot van Google klikt namelijk op ieder linkje dat hij tegenkomt. Hoe meer linkjes er in je blog staan, hoe groter de kans is dat Google hem tegenkomt. De makkelijkste linkjes zijn de interne linkjes. Die linken naar een andere blog op je website. Je kunt ook gebruik maken van externe linkjes, die naar een andere website gaan.

seo venlo

Lees ook:  Zo regel jij de administratie het beste

No Replies to "Tips voor SEO die iedereen zou moeten weten"