Sleutel vergeten? Gebruik deze tips als je jezelf hebt buitengesloten

Anticipeer

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het slim om bedacht te zijn op het scenario waarin je jezelf buitensluit. Wat veel mensen bijvoorbeeld doen is de sleutel aan een bekende geven. Dit kan de buurman of buurvrouw zijn of gewoon een goede kennis uit de buurt. Wie het ook mag zijn: zorg ervoor dat de betreffende persoon te vertrouwen is én dat hij of zij regelmatig thuis is. Een gepensioneerde buurvrouw zou bijvoorbeeld ideaal zijn. Een andere, ietwat riskante mogelijkheid, is om een reservesleutel ergens te verstoppen. Hoe riskant dit is, is afhankelijk van de verstopplek. Uiteraard moet je de sleutel niet onder je deurmat of in de plantenbak verstoppen, maar heb je toevallig een rommelige schuur in de achtertuin, dan zou je kunnen overwegen om de sleutel daar op een veilige plek neer te leggen. De sleutel begraven in een kistje in de tuin zou ook eventueel kunnen, zorg er dan wel voor dat je precies weet waar die ligt!

 

Breek een raam

Deze optie moet je van tevoren goed over hebben nagedacht. Een nieuw raam laten plaatsen kan hoog oplopen in kosten. Echter, als je enkelglas hebt in combinatie met eenvoudige kozijnen kost het vaak minder om deze te laten vervangen dan een nieuw slot. Houd er wel rekening mee dat een ruit die je zelf hebt ingegooid niet verzekerd is. Daarnaast loop je het risico dat er wordt ingebroken in de tijd dat je ruit kapot is.

 

Bel een slotenmaker

Heb je dubbelglas en geen zin in het gedoe dat erbij komt kijken als je een raam ingooit? Een andere optie is dan om een slotenmaker te bellen of zelf het slot open te breken. Hoe gaat zo’n slotenmaker te werk en hoe kom je ermee in contact? Heel eenvoudig, gebruik Google. Stel je woont in Ridderkerk, dan zoek je op Google, slotenmaker Ridderkerk of simpelweg slot laten maken Ridderkerk. Wanneer je niet op de naam komt, zoek dan op slot laten maken Ridderkerk. Hoogstwaarschijnlijk krijg je exact dezelfde resultaten. Dit tweede trucje kan je eigenlijk altijd toepassen als er zich een situatie voordoet waarin je de exacte naam van de betreffende professie vergeten bent. Slot laten maken Ridderkerk is slechts een voorbeeld van hoe een zoekmachine efficiënt gebruikt kan worden. Kraan laten maken, gasfornuis laten maken en tuinhuis laten bouwen brengt je op eenzelfde manier naar vakmannen uit je omgeving.

slot laten maken ridderkerk

Lees ook:  Waar betaal je allemaal voor als je een huis hebt

No Replies to "Sleutel vergeten? Gebruik deze tips als je jezelf hebt buitengesloten"