De geschiedenis van een geweldig spel! 

Inmiddels is bij iedereen wel bekend wat een escape room is. Er zijn ontzettend veel escape rooms inmiddels te vinden. Ze hebben klaarblijkelijk een vaste plek veroverd in het aanbod groepsuitjes. Niet voor niets natuurlijk, het is leuk om te doen! Maar wat weet je eigenlijk over de escaperoom? 

Hoe is de escape room ontstaan? 

Was het de horrorfilm Saw dat als inspiratie diende? Of was het toch anders? Weet jij hoe het zit? Wat in ieder geval wel zo is: er is een escaperoom in de stijl van Saw. Of wacht dacht je van een gevangenis? Bizar hoe echt het soms is. Met acteurs en een toplocatie. Een heuse uitdaging dus voor de liefhebber van spannende en enge dingen. Het is zeker een goede test voor jouw zenuwen. 

room-escape

De eerste escape room komt uit Amerika. Het is in de stad van Google ontstaan: Silcon Valley. In 2006 bouwden wat programmeurs de eerste in real life. Dus geen online escape room, wat je misschien wel had verwacht.  

Daarna ging het balletje in Amerika verder rollen. Er kwamen nog meer escape rooms bij. In de stijl van zogenaamde Hunting houses. Dat zijn een soort jagers of boswachters huisjes. Met name met Halloween was dat natuurlijk super populair. Daarna kwamen er ook in Hong Kong en Japan escaperooms. Boedapest was in Europa het eerste land met een escape room. Nederland was best traag: in 20213 kwam de eerste in Bunschoten.  

Nu 

Inmiddels is er veel veranderd en ook in Nederland is het big business. Er zijn een hoop escape rooms bij gekomen. Het is al wel zo ver dat men steeds kritischer is op de kwaliteit. Dat is alleen maar mooi natuurlijk. Want zo krijg je al bezoeker het beste van het beste.  

Het aanbod is groot. Er zijn diverse varianten en thema’s. Er zijn ook outdoor escaperooms en er zijn diverse leuke thema’s. Soms luguber, soms vooral erg vindingrijk. Het is elke keer weer een verrassing. En zo hoort het ook natuurlijk. Anders kan iedereen makkelijk ontsnappen in een escape room en dat is stiekem toch eigenlijk ook weer net niet de bedoeling. Bovendien als je iets spannend doet samen is dat ook goed voor de verbinding. Dan hoef jij je ook minder zorgen te maken over of je juist actief bent je relatie slechter te maken.

 

 

Lees ook:  Een knalfeest geven

No Replies to "De geschiedenis van een geweldig spel! "