Prachtig wandelgebied op een paar uurtjes rijden

Als je van wandelen houdt, dan heb je na een tijdje alle mooie gebieden rondom je huis wel ontdekt. Het is dan helemaal niet raar als je een stukje met de auto ergens heen rijdt om daar dan van de mooie natuur te kunnen genieten. Op maar een paar uur rijden bevindt zich de Ardennen in het zuid oosten van België.

 

Wandelen in de Ardennen

 

In de Ardennen raak je maar niet uitgewandeld. Het mooie aan wandelen in de Ardennen is de afwisseling van gebieden. Zo loop je bijvoorbeeld de ene dag over een heuvelrug en kijk je van hoog neer op een prachtige rivier. En de volgende dag loop je door over stenen door een gezellig dorp en drink je aan het eind van de wandeling een kopje koffie op het dorpsplein.

 

Wandelroutes volgen

Binnen eigen woongebied ken je de routes misschien wel al uit je hoofd of heb je het helemaal niet nodig. Als je naar een nieuw en dus onbekend gebied reist om daar te gaan wandelen, is het aan te raden om gebruik te maken van wandelroutes. In routebeschrijvingen worden gemarkeerde wandelpaden gevolgd. De voordelen hiervan zijn dat je precies weet hoeveel kilometer je gaat lopen en je nieuwe gedeeltes ontdekt waar je zelf niet zo snel heen zou lopen. Zelfs als je een lichamelijke beperking hebt, kun je speciale routes volgen. Dit zijn de RAVel-routes, deze bestaan uit verharde wegen met prachtig uitzicht.

Tips

 

Deze tips kunnen je helpen om je goed voor te bereiden op wandelen in de Ardennen. Alleen zo kun je écht optimaal genieten.

 

  • Goede wandelschoenen en kleding

Omdat je niet altijd op verharde grond loopt, doe je er verstandig aan om goede wandelschoenen te dragen. Ze moeten comfortabel zitten en een goed profiel hebben, hiermee heb je meer grip om de ondergrond. Je kleding moet ook comfortabel zitten maar ook tegen verschillende weersverwachtingen bestand zijn zoals wind of een spatje water.

 

  • Picknicken

Af en toe je wandeling onderbreken als je een bankje ziet staan op een mooie plaats. Maak deze pauze nog gezelliger door iets te snacken mee te nemen. Een thermoskan koffie of een stukje fruit. Op sommige plaatsen is het zelfs toegestaan om openbaar te barbecueën!

Lees ook:  Waarom is blauw licht zo verstorend voor de slaap?

No Replies to "Prachtig wandelgebied op een paar uurtjes rijden"


    Got something to say?

    Some html is OK