Op vakantie gaan naar Gelderland

Om een mooi gebied op vakantie te zien, denken veel mensen dat ze naar het buitenland moeten gaan. Echter heeft ons eigen landje ook veel prachtige natuurgebieden waar je dagen in kunt doorbrengen. Afgezien van de bekende kustplaatsen in het westen, is er nog genoeg te zien en te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de unieke Waddeneilanden, de prachtige groene Veluwe in Gelderland of het heuvelland in Zuid-Limburg. Dit zijn maar een aantal plaatsen in Nederland uit de hele greep van prachtige gebieden om eens te bezoeken.

De Veluwe in Gelderland

Voor wie het gebied niet kent, de Veluwe is een voornamelijk bebost gebied van ongeveer 1000 vierkante kilometer. Het gebied is een thuis voor ontelbaar veel diersoorten, waaronder veel zoogdieren, vogels en insecten. Veel dier- en natuurliefhebbers komen dan ook jaarlijks naar dit gebied om al het flora en fauna te bewonderen.

Er zijn dan ook genoeg vakantiehuisjes en parken in de buurt waar je een week of weekend lekker kunt vertoeven. Even heerlijk met jouw partner of gezin tot rust komen in dit groene gebied kan hier uitstekend.

Het rustige dorpje Wapenveld bezoeken

Er zijn ook genoeg authentieke dorpen in de buurt van de Veluwe die je kunt bezoeken of waar je kunt verblijven. Een van deze dorpjes is Wapenveld. Wapenveld ligt ongeveer 10 kilometen ten zuiden van Zwolle en heeft een inwoneraantal van ongeveer 6.000 mensen. Je zult hier dan ook gewoon rustig rond kunnen lopen. Bezoek het knusse en nostalgische dorpscentrum en geniet van een verse koffie bij de lokale koffiezaak.

Het dorp Wapenveld ligt tussen de bossen en heidevelden van de Veluwe én de rivier de IJssel in. Je waant je dan ook echt in een zee van groen. Er zijn genoeg wandelroutes die je in de buurt van Wapenveld kunt belopen. Een stevig paar schoenen of laarzen valt dan ook zeker aan te raden.

Vanuit Wapenveld een dagje richting Zwolle

Daarnaast is het een kort stukje rijden om richting Zwolle te gaan voor een dagje uit. Voor de vrouwen zijn er genoeg winkels om lang te kunnen shoppen. En voor de mannen zijn er genoeg gezellige terrasjes om even een biertje te drinken. Het is maar ongeveer 20 minuten rijden vanaf Wapenveld, dus je kunt op ieder moment beslissen om even een tripje naar Zwolle te maken.

wapenveld

Lees ook:  Nieuwe mensen leren kennen

No Replies to "Op vakantie gaan naar Gelderland"