Maak wiskunde leuk voor iedereen

Heb jij tijdens de lockdown ook die oude legpuzzel weer uit de kast gehaald? Wellicht heb je die nu wel al drie keer gemaakt. Mocht je plezier halen uit puzzelen maar op zoek zijn naar iets nieuws? Dan zijn er online voldoende mogelijkheden

Niet iedereen is fan

Voordat je aan de slag kan met wiskundige raadsels is het belangrijk dat je het leuk vindt om deze te maken. Dit kan worden bereikt worden door een gepassioneerde wiskundeleraar die zijn leerlingen aanspoort, of door zijn uitdagende lessen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat iemand nieuwsgierig is. Wiskunde leren is natuurlijk niet eenvoudig. Wiskunde is een taal opzich, met zijn eigen formules, een taal op zich en talloze wetenschappelijke onderwerpen zoals natuurkunde, scheikunde, biologie, technologie, architectuur, etc! Je hebt mensen die ervan houden en mensen die het vreselijk vinden. Dit kan komen doordat zij op een te hoog niveau leren.

Wiskunde stimuleren

Mocht je wiskunde willen stimuleren dan kun je het maar beter zo leuk mogelijk maken. Spelelementen toepassen in het leren is vooral bij jongere leerlingen heel belangrijk. Daarmee stimuleer je de leerkwestie of kun je een onderwerp beter begrijpen. Er zijn zelfs sites waar je een wiskunde raadsel op maat kunt ontvangen. Zo zou je voor iemand een wiskunde raadsel met zijn / haar naam kunnen laten opstellen. Dat maakt het alweer een stukje makkelijker toch?

Door puzzels naar een ander verband te plaatsen kun je mensen helpen om er met een frisse blik naar te kijken. Of dit nu is door nagespeelde transacties, spelletjes, koken of wat die persoon ook maar leuk zou vinden. Het belangrijkste doel is dat de puzzel toepasselijk wordt.  Je kunt dus zelf ook behoorlijk creatief worden hiermee.

 

wiskunde raadsel

Wiskunde leren via internet

Het internet is erg nuttig bij het bestuderen van interessante methoden om wiskunde te onderwijzen. Google bijvoorbeeld eens naar “rekenspelletjes” te spelen of “maak wiskunde leuk” en je krijgt verschillende leerzame pagina’s.

Daarnaast vind je advies, lesmateriaal en begeleiding, evenals de verschillende spellen en bronnen die je kunt uitproberen. De onderwerpen in het Nederlands zijn beperkt, maar er is elke maand iets nieuws. Het is onderverdeeld in leerruimtes voor basisscholen en fanatieke wiskundefans.

Lees ook:  Posttraumatische groei in de vorm van een boek

No Replies to "Maak wiskunde leuk voor iedereen"


    Got something to say?

    Some html is OK