De ziekenhuistas inpakken

Een goed begin is het halve werk. Dat geld ook in de voorbereiding op je bevalling. Het maakt niet uit of je in het ziekenhuis of thuis gaat bevallen, een ziekenhuis tas klaarzetten is altijd verstandig. In de ziekenhuistas zit alles wat je nodig hebt in het ziekenhuis tijdens de bevallen en na de bevalling.

 

Wanneer begin je?

Als je 37 weken zwanger bent dan is het slim om de tas in te gaan pakken. Zo hoef je daarna alleen nog maar je aandacht te vestigen op de geboorte van je kindje. Het is slim om alvast na te denken over de dingen die je echt niet kan missen. Je kan bijvoorbeeld ook al setjes kleding voor de kleine maken zodat je zeker weet dat het kindje een leuke setje aan krijgt. Ook als je thuis of in een kraamhotel gaat bevallen is het slim om al een ziekenhuistas klaar te zetten. Het kan altijd voor komen dat je onverwacht toch naar het ziekenhuis moet. Niks is dan zo fijn om de tas dan al klaar te hebben staan. Daarnaast heb je dan ook alle spullen al fijn op een plek. Als je dan thuis bent bevallen dan kan jij je volledig concentreren op je kindje.

 

Inpakken voor het kindje en voor de ouders

Veel ouders denken dat ze alleen een tas moeten inpakken voor de baby met leuke kleertjes en wat zwitsal, maar vergeten dan dat ze ook spullen voor zichzelf moeten meenemen. Een paar schone kleren en wat verzorgingsproducten is nooit verkeerd. Kies wel voor iets lekkers comfortabels. Als vrouw kan je helaas nog niet direct weer je strakke lingerie aan als je bent bevallen. Ook voor de partner is het handig om wat kleren mee te nemen. Het kan zomaar zijn dat jullie een paar dagen moeten verblijven in het ziekenhuis. Dan hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken over je eigen kleren.

 

Wat doe je met spullen die je niet vooraf kan inpakken?

Heel simpel. Je maakt een lijstje met spullen die je echt niet kan missen. Denk hierbij aan je paspoort, je telefoon, je oplader, je portemonnee en je sleutels.

 

zwitsal

Lees ook:  Het nieuwe onderwijs in de jaren 60

No Replies to "De ziekenhuistas inpakken"